Любимото бижу: Ето как скритото послание преобразява емоциите ни всеки ден

Едни от първите и най-древни артефакти, свидетелстващи за украсата на хората, са били герданите. Залагайки изцяло на естествени материали, първоначално са били използвани за заявяване статута в общността, предпазване от лоши сили, и не на последно място – разнообразие и украса.

В свят, в който дори най-нормалните природни явления не са били разбирани и всичко се е тълкувало като намеса на по-висша сила, амулетите и предразсъдъците са играли основна роля в живота и ежедневието на хората.

Накитите не са предназначени само за нежната половина от човечеството, но не можем да отречем, че именно те са най-изящни и красиви. И докато в древен Рим е било обичайно и дори желателно да украсим гърдите си с гердан, на който гордо се подвизава фалос, то в наши дни ще се ограничим в нежността и обаянието на дамско сребърно колие.

По стъпките на римляните

В древността се е гледало по съвсем различен начин на мъжкото тяло, голотата му и еднополовото привличане. Ако днес е съвсем нормално да видим мъж в женски одежди, то в Рим е било традиция да закичват с фалоси не само вратовете, но и домовете и магазините си. Това е било продиктувано от вярването, че именно този мъжки орган води до плодотворност и изобилие, при това не само по отношение създаването на деца.

Днешните вярвания

Талисманите днес не са отживелица. Колко от вас слагат любимите обеци или колието със синия камък при важна среща или задача?! Ако нямате такъв, може би е време да си го създадете. Изберете си сребърно колие, което носи специално и скрито значение точно за вас. Нека то се превърне в запазената марка, да ви носи късмет винаги и навсякъде.

Среброто е най-подходящият метал за целта. Нежният блясък може да пасне и обогати почти всяка дреха. Видът му се запазва неизменно, без значение дали ще се къпете, спите или спортувате с него. В добавка на скъпоценен или полускъпоценен камък, то може да се превърне в източник на допълнителна енергия, която е така необходима на жените днес.

Колиетата създават неизменна връзка със сърцето ни, благодарение на своето разположение. Всяко сако или блуза може да се трансформира за миг от подходящата висулка.

А защо просто да не изпитваме наслада и допълнителна увереност от неговото носене?! Това важи най-вече за случаите, когато накитът носи специална символика, известна само на вас.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *