Може ли пътна помощ да ни помогне, ако сме извън София

Повредите по автомобилите не винаги се случват когато пътуваме в града, а може да ни изненадат докато се прибираме към София. В такива ситуации няма много време за мислене, тъй като и времето вече започва да се влошава и трябва да се действа бързо.

Ако повредата по вашата кола е такава, че вие не може да я отстраните или пък не може да продължите пътя си, то вие може да се обадите на пътна помощ БИГ-гр. София. За възможно най-кратко време ще дойде екип при вас и ще направи всичко необходимо.

На какво разстояние трябва да се намираме от София, за да може да потърсим услугите на пътна помощ?

Никой шофьор не може да знае кога и къде ще се повреди автомобилът му. Именно затова компаниите за пътна помощ могат да дойдат на място без значение на какво разстояние се намирате от столицата. Това е голяма сигурност за всеки шофьор, че има към кого да се обърне и да получи помощ.

Единственото значение, което разстоянието има е върху крайната цена, която ще трябва да бъде платена. Обикновено за всеки изминат километър се доплаща определена цена от самата компания за пътна помощ и съответно колкото по далеч се намирате, толкова повече пари ще платите за транспорта.

Може ли автомобилът ни да бъде поправен на място?

Повечето от повредите по нашите автомобили могат да бъдат поправени на място след пристигането на пътна помощ. Това е по-добрият вариант, отколкото да бъдете транспортирани до сервиз и там да бъде отстранена повредата.

Всичко обаче зависи от същността на проблема и ако той не може да се премахне ще трябва да минете на план Б. Повреди, които могат да бъдат отстранени на място са спукана гума, смяна на някоя част и други.

Репатрак София

Репатрирането на МПС е една от многото услуги, които са най-търсени от страна на шофьорите. Тази услуга представлява превозване на автомобил, който е катастрофирал или пък се е повредил и няма как да се продължи пътя към крайната точка с него. Репатрака от своя страна е специализиран автомобил с лебедка и платформа, който да изтегли и натовари повредения автомобил.

Има различни по вид репатраци, които могат да превозват и различни по вид превозни средства. Когато се обадите и искате да бъдете репатрирани, то вие трябва да кажете какво по вид е вашето МПС. къде се намирате и докъде бихте искали да отидете с колата си. Може да бъдете репатрирани до сервиз на самата компания, до друг сервиз, който вие сте си избрали или пък до вашият дом.

От какви други услуги можем да се възползваме при повикване на пътна помощ?

Разбира се има и много други услуги, от които всеки от нас може да се възползва по всяко време. През студените месеци, често търсена услуга е подаване на стартов ток на място. Акумулаторите трудно се климатизират и това отслабва техният заряд, което води до трудно запалване сутринни време. А ето и още няколко услуги:
– доставка на гориво;
– доставка на провизии (храна, дрехи и др.);
– компютърна автодиагностика;
– подмяна на крушки и други консумативи;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *