Полезен ли е един снегорин, като част от градинската техника?

Зимният сезон носи със себе си усещане за снежна магия с пухкав бял сняг, уютни вечери пред камината с любимите хора и забавни игри в снега за децата. Когато сте възрастен обаче, зимата и снегът често означават просто ринене на сняг с часове. Въпреки че има различни начини да почистите снега, снегорините със сигурност са един от най-бързите. В Koledzhikov ще откриете моторни и електрически снегорини, способни да се справят с различно натоварване, така че ако сте решили да допълвате техниката ви, то задължително трябва да прегледате и техните предложения. Най-проходимите снегорини са верижните, така че трябва да съобразите и дали няма да ви е по-полезен точно такъв, отколкото колесен.

Какво представлява един снегорин?

Снегорин може да бъде самостоятелна машина или пък към трактор да се прикачи гребло, което да ви помага с риненето на снега от алеи, пътища и тротоари. Самостоятелните машини обаче са създадени специално за ринене на сняг. Могат да бъдат захранвани с ток или да са на бензин, като тези на гориво са по-мощни. Преди години моделите са били трудни за управление, но днес управлението им не е никакво предизвикателство. Освен задвижването, снегоринът притежава и гребло, което е монтирано в предната част. В греблото може да има остриета, които да помогнат за разбиването на снега. Също така ако снегоринът е верижен, то той има вериги за задвижване, подобно на танковете.

Снегорините обикновено се използват за отстраняване на сняг, там, където вали много и големите количества трябва да бъдат премахнат бързо. Например по алеите и по пешеходните пространства.

Първият моторизиран снегорин е произведен от Good Roads Machinery през 1913 г. Компанията започва да създават снегорини в различни размери и форми през 20-те години на миналия век. Преди това се е използвала животинска сила – волове и коне, които са теглили каруци с валяци.

Каква е ползата да притежавате снегорин?

Снегорините са вид почистваща техника, лесна и ефективна за използване. Има обаче и други ползи от тях, на които искаме да наблегнем.

  • Снегорините правят процеса на почистване на снега бърз и ефективен.
  • Ножовете на снегорина са изработени от издръжливи материали, които позволяват на плуга да изстърже повърхността напълно, без риск от повреда на оборудването. Поради това няма нужда и от множество повторения на едно и също място и се пести време.
  • Снегорините намаляват риска от злополуки, свързани с подхлъзване и падане, тъй като могат да почистят както от сняг, така и от лед.
  • Тъй като снегопочистващите машини почистват снега ефективно, без да оставят следи от сняг, това ще намали бъркотията на закрито поради мокрия сняг, който може да бъде завлечен вътре поради пешеходния трафик.
  • Снегорините могат да се справят с лекота с големи количества сняг.

Поради големия и извит дизайн, може да е трудно да съхранявате снегорин през месеците, когато не се използва, така че го обмислете внимателно. Освен това не може да се съхранява навън, защото постоянното излагане на слънце, вода и вятър ще му навреди. Снегорините са големи машини и изискват по-голяма площ за маневриране. Не са много подходящи за снегопочистване на тесни ъгли например.

почистване на сняг на ръка

Как да изберете най-добрия за вас?

Има няколко фактора, които трябва да имате предвид, преди да купите снегорин. Първият е целта, за която ще го използвате. На пазара ще откриете модели с различна работна ширина и дълбочина, с възможност за почистване на неравен терен и т.н. Вторият фактор, който трябва да имате предвид, е размерът на машината. Освен това трябва да обмислите какъв е магазинът, от който ще вземете машината и той предлага ли целият набор от резервни части, ако след време една или друга част има нужда от подмяна.

На последно място е необходимо да помислите как искате да се захранва снегоринът. Кое ще ви е по-изгодно и по-удобно за използване. По този начин можете да си определите и точен бюджет и да разгледате различните модели, които попадат в него.

Материалът е предоставен от Koledzhikov.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *