БСП се консултира за вота на нeдоверие

БСП ще се консултира с външни организации за предстоящия вот на недоверие в сектор “Здравеопазване”. Червените се изправят срещу правителството, тъй като смятат, че сегашното състояние на здравната система не върви, а предстоящите реформи, които ГЕРБ смята да на прави, не са адекватни. За целта социалистите ще организират среща с Националното сдружение на общинските болници, където ще дискутират здравеопазването у нас. От левицата готвят срещи и с общопрактикуващи  лекари, представители на Лекарския съюз и пациентски организации.

От българската социалистическа партия обявиха, че имат алтернатива на предложенията за реформи в здравната система, които ще предложат в пленарната зала. На този етап се чака да преминат консултациите, а след това ще бъде внесен вота на недоверие срещу правителството. Това може да стане още идния понеделник, така че може да се готвим за много интересни събития в парламента.

Корнелия Нинова смята за правилно да извърши извънпарламентарните консултации. Така няма да се наложи да се смятат математически гласове ЗА или ПРОТИВ, а ще се чуе гласа на хората. В диалога ще се включат лекари, пациенти и специалисти, за да може да се стигне до единодушие. Наученото от консултациите, ще бъде внесено в парламента, и ще се дебатира с всички партии.

Независими източници споделят, че този вот на недоверие също няма да мине, колкото и някой да иска. Дали това ще стане така очакваме да видим идната седмица, когато дебатите в Народното събрание ще се разгорещят и вотът на недоверие ще бъде предложен за обсъждане.

Снимка – източник: bsp.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *