Борислав Игнатов е кандидатът за кмет на София на “Демократична България”

Дясното обединение “Демократична България” официално обяви кандидата си за кмет на София. Това е архитектът Борислав Игнатов. Неговата кандидатура бе издигната по време на кратка церемония на езерото с лилиите в Борисовата градина.

Бившият съдия от Софийския районен съд Методи Лазов би трябвало да обяви листата от общински съветници на “Демократична България”. Очаква се тепърва целият списък с кандидати за общински съветници да бъде съобщен от ДБ.

Макар и кандидат за кмет на София, Борислав Игнатов не е роден в столицата. Той е родом от Варна. Името му нашумя с предложения, свързани с паметника на съветската армия. Игнатов бе предложил върху него да се постави националният герб или да бъде покрит със зеленина.

От три години насам Борислав Игнатов е председател на Камарата на архитектите у нас.

Висшето си образование Борислав Игнатов завършва в Университета по архитектура, строителство и геодезия. След това специализира в Колумбийския университет в Ню Йорк. Работил е като архитект в градове като Ню Йорк, Сиатъл и Хонконг. Според биографията му, в САЩ той е работил по проектирането на болници, университети и жилищни сгради.

Обръщайки се към жителите на София, Игнатов заяви, че в миналото е работил по големи проекти в Бостън, Ню Йорк, Пекин и Москва, като възнамерява да използва богатия си опит и в София. Смята, че познава проблемите на големите градове и знае как да се справи с тях. Като огромна лъжа той определи твърдението, че у нас добрите практики не могат да бъдат прилагани, защото “не сме германци, а българи”.

Лидерът на “Да, България” Христо Иванов, който представи кандидатурата на Борислав Игнатов, сподели очаквания кандидатът на “Демократична България” да стигне дори до балотаж. Той определи Игнатов като единствена алтернатива за настоящия кмет Йорданка Фандъкова и Мая Манолова. Трябва обаче да отбележим, че Фандъкова и Манолова все още не са обявили официално, дали ще се включат в битката за кметското място.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *