Вдигат цената на парното в София през октомври

Парното в София ще поскъпне ударно през октомври. Това стана ясно от решението на Комисията за енергийно и водно регулиране. Специалистите твърдят, че ще плащаме за отопление 16% повече в сравнение с 2017 година. Причината за по-високата цена на парното се дължи на скока на природния газ. Това, разбира се, предизвика недоволство в потребителите на “Топлофикация” в столицата и не само.

Според запознатите лица поскъпването на природния газ има основание. На 25 септември се очаква обществен дебат за цената на газа, а един ден по-късно ще се обсъжда темата за завишените цени на парното и топлата вода. Развитието на тези две теми ще се очакват с интерес от страна на обществото.

По-големи суми ще платят и гражданите на Пловдив, Варна, Плевен и Бургас. В тези градове има хора, които имат намерение да се отопляват на ток, тъй като смятат, че постоянно променящите се цени на парното са плод на далавери. Немалко домакинства дори демонтираха своите радиатори и ги замениха с различни видове отоплителни уреди, от сорта на печки, конвектори и тем подобни.

Това е и второто най-голямо увеличение на топлоенергията. Първото беше през месец юли 2018. Колко точно ще плащаме за парно през октомври и реални ли сте тези сметки, остава да разберем много скоро. Естествено, ние ще следим темата за вас, и ще ви уведомим за всичко най-ново свързано с Топлофикация.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *