Еволюирало ли е кредитирането с появата на онлайн кредита?

Отминаха дните, когато трябваше да се отиде до банката, за да се получи кредит. За пари назаем в днешно време може да се кандидатства бързо и лесно чрез онлайн кредит, благодарение на интернет и модерните технологии. Това, само по себе си, доведе до еволюция във възприятията за кредитирането и за малките заеми. Определено всеки един онлайн кредит притежава много позитиви и благодарение на финансови институции като Vivus можем да се възползваме от тях и да получим пари назаем, без дори да се наложи да излезем от дома си. Един онлайн заем в крайна сметка може да спести много време, но с това далеч не се изчерпват предимствата му. Нека да видим подробно кои са останалите.

Четири основни предимства на всеки онлайн заем

Удобство – онлайн кредитите обикновено са бързи кредити. Те позволяват да се кандидатства от комфорта на собствения диван. Времето за кандидатстване често е около 5-10 минути. Сами се досещате, че това е пренебрежимо малко. Много хора споделят, че самият процес по кандидатстване е толкова лесен, че реално те извършват някаква друга дейност по това време, като например да гледат телевизия, готвят или пък чистят.

Технология – кандидатстването онлайн позволява възползване от най-новите технологични разработки. Например кредиторите често могат да се свържат с вас и да ви предложат разнообразие от оферти и вие ще имате възможността да сравните най-добрите заеми, които са ви на разположение. Също така е много лесно да следите кандидатурата си онлайн, както и размера на вноските, следващата падежна дата и т.н.

24/7 кандидатстване – по всяко време на деня и всеки ден от годината (включително и по време на официални празници). Кандидатстването за заем лично често изисква да си уговорите среща и да отидете на място. Това, разбира се, е ограничено от работното време на офиса на фирмата кредитор.

Поверителност – може да искате да запазите финансовите си въпроси само за вас. Попълването на заявлението от собствения ви дом означава, че няма да се натъкнете на никого, когото познавате, докато се редите на опашка за кредита. Ако това винаги ви е притеснявало, то онлайн кредитите са точно за вас.

Както сами забелязвате, онлайн кредитите имат не едно или две предимства. Защо тогава толкова хора все още предпочитат да посетят офис? Една от най-честите причини е възможността за жив контакт. Хората, които не са убедени как работи едно онлайн заявление или пък нямат доверие на кандидатстването дистанционно, най-често предпочитат да посетят офис, където да комуникират с човек срещу тях. В такива случаи много добре пасва поговорката „Око да види, ръка да пипне“. Също така обаче съществуват и много митове, които пречат на популяризирането на онлайн кредита като форма на кредитиране. Нека да погледнем кои са те.

жена тегли онлайн кредит

Митове за онлайн кредитите

Погрешното схващане на някои характеристики на един онлайн кредит може да коства редица заблуди. По-долу сме изброили най-популярните митове, които да имате предвид, че са тотално неверни.

  • Можете да кандидатствате за онлайн кредит само в работно време. Грешка – единствената част от процеса, зависеща от работното време, е преводът на парите по вашата банкова сметка. Можете да кандидатствате по всяко време на денонощието и в работни и в почивни дни.
  • Трябва да имате настроено онлайн банкиране, за да получавате всякакви финанси онлайн. Грешка – всичко, от което се нуждаете, е да имате банкова сметка или да използвате EasyPay. Онлайн банкирането е нещо напълно различно и няма отношение към постъпващите средства по банковата ви сметка.
  • Данните, които попълвате, не са защитени. Всяка система, която работи с лични данни, е подсигурена срещу изтичане на данни. Кредиторите гарантират невъзможността за злоупотреби и това е ясно отбелязано на всеки сайт, приложение или система.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *