Как да продадем бързо автомобила си?

– Когато решим да продадем автомобила си, никой от нас не иска това да става с месеци или пък с години. Бързата продажба на автомобила е приоритет на всеки особено ако за цел си е поставил покупката на нов такъв. Има много начини за бърза и лесна продажба на автомобила и в днешната статия ще Ви разкажем за един от тях – това е продажбата на автомобила чрез фирма за изкупуване на автомобили!

Преди да продадете колата си чрез фирма за изкупуване на коли е хубаво да проверите как стоят нещата с цените на вида автомобила, който продавате. Това се прави с цел да сте запознати и да имате някаква представа за това, какви пари да търсите за автомобила си. В повечето случаи ще получите една идея по-малка сума, но ако се погрижите добре за колата си може и да получите желаната сума.

Потърсете правилната фирма!

– От съществено значение е да намерите правилната фирма, на която да продадете автомобила си. През последните години има доста “фирмички”, които предлагат услугата за директно изкупуване на автомобил, но нямат никакъв опит с покупките и дори си нямат на представа за ценовия пазар. Направете сделката за продажбата с фирма, която има дългогодишен опит с покупките в тази сфера и няма да Ви излъжат с реалната цена на автомобила.

Оправете автомобила си и намерете всички прилежащи и необходими документи!

– Винаги доброто външно, вътрешно и техническо състояние на автомобила играят важна роля при бързата продажба и добрата цена. Като съвет можем да Ви дадем да отстраните външните и вътрешни дребни забележки, да измиете и почистите хубаво автомобила, както и да го ароматизирате добре с подходящ спрей или ароматизатор особено, когато е пушено в колата.

Документите пък от своя страна свидетелстват за изправността на автомобила, за това, че той е изряден, законен и може да се движи по нашите пътища, както и по тези извън България. Вземете една папка и в нея сложете всички налични документи на автомобила като:

  1. Голям и малък талон;
  2. Документ за платен данък;
  3. Удостоверението за преминат успешно годишен технически преглед;
  4. Застраховката “Гражданска отговорност”;
  5. Свидетелство за това, че автомобилът е регистриран;
  6. Документ за собственост
  7. И на последно място винетката (ако е закупена);

Какви автомобили биват изкупувани?

– Повечето квалифицирани и дългогодишни фирми за изкупуване на автомобили изкупуват всякакви видове, марки и модели, които са произведени след 2000-та година. Това е така, защото през последните години търсенето за покупка на коли е ориентирано точно към тези след 2000-та година. При изкупуването се търсят и документи, без които продажбата е невъзможна. Платената застраховка “Гражданска отговорност” е от значение, както и винетката. Годишният технически преглед, талоните и платените данъци са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ, защото без тях продажбата е невъзможна. Затова като съвет Ви даваме – пазете документите, за да може да продадете автомобила си бързо и лесно.

Как става самата продажба?

– Продажбата може да стане както на място където се намира автомобила, така и ако отидете във фирмата. За по-голямо улеснение фирмите дават вие да изберете къде да се случи огледа и самата сделка.

След като се уговорите с фирмата, тя ще изпрати специалисти, които да огледат автомобила, да видят как се държи на пътя и след това да предложат най-добрата цена, която ще се хареса и на двете страни. Превеждането на парите става най-вече по банков път, но при искане може и да Ви се изплати на ръка цялата сума. След попълването на документи за финализиране на продажбата, тя е факт и всичко се случва за много кратко време, което е в плюс за вас.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *