Как лесно да продадем къщата на село?

През последните години се наблюдава тенденция, насочена към население на селата и купуването на все повече селски къщи и земи. Ако вие имате къща на село, в която не се живее и нямате намерения да я стягате за живеене, то може да я продадете.

Подхода към самата продажба е изключително важен като вие трябва да съобразите местоположението, големината на двора, плодородна ли е земята и качеството на строежа и да поставите реална цена.

Това че се търсят къщи по селата не означава, че ще снимате вашият имот, ще му сложите една цена, която не отговаря на вида му и той ще се продаде сам. В тази статия ще стане на въпрос за това как да подготвите къщата за продажбата, как и къде да я продадете и каква цена да сложите.

Трябва ли да изчистим преди продажбата?

Когато стане на въпрос за чистене, то говорим за почистване както отвън в двора, така и вътре в къщата. Ако не се е живяло дълго време в къщата със сигурност ще има трева и плевели навсякъде, които ще трябва да премахнете. Може да подрежете дръвчетата и след това те да бъдат варосани (според сезона). Има и много други работи, които да се правят по дворното пространство, но тези са основните.

При евентуален оглед, бъдещите купувачи ще искат да влязат в къщата и да видят в какво състояние е тя. Хубаво е да почистите преди огледа и да проветрите, за да се махнат неприятните миризми на застояло. Не е нужно да правите някакви големи ремонти преди продажбата, тъй като това ще ви коства доста средства.

Къде да пуснем къщата за продажба и важни ли са снимките?

Живеем във време, в което технологиите не са нещо чуждо и те все по-често ни влизат в употреба за различни неща. Ако искате да продадете къщата си бързо и лесно, то вие трябва да я снимате и след това да я качите в интернет пространството, за да бъде видяна от повече хора.

продажба на интернет

Едва ли ще имате същата успеваемост, ако продажбата стане само чрез бележка на вратата “Продава се” или пък чрез предаване на тази информация от човек на човек. Трябва да направите снимки, които са реални и с добро качество, за да може да се види всичко. Към тези снимки ще е нужно да сложите някакво описание за къщата, в което да няма несъществуващи факти, защото рано или късно всичко ще се види и разбере.

Каква цена да поискаме за къщата, която продаваме?

Няма точна цена, която трябва да поставите на имота за продажба, но е важно тя да бъде съобразена с много фактори. Не е хубаво цената да бъде много висока, тъй като по този начин ще има десетки обаждания към вас с въпроси защо цената е такава и дали не може да бъде свалена някаква част от нея.

Тук идва и моментът с много ниската цена. При нея също може да се сблъскате с известни проблеми като например снизходително отношение към качеството на строежа, редовността на всички документи и още други. Може да се консултирате с някого за това каква цена е хубаво да поискате за своята къща на село, за да си улесните процеса по продажбата.

Има ли лесен и бърз начин за продажбата на имот?

Ако не ви се занимава с всичко от гореизброените процедури, то вие може да се обърнете към компания за изкупуване на имоти (земи, къщи, апартаменти и т.н.). По този начин вие ще улесните продажбата на имота си на село и ще спестите време. Когато се обадите на тази компания ще ви бъде насрочена дата и час за оглед, след който вие ще може да получите парите си.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *