7 причини децата да свирят на музикални инструменти

 Има поне 700 причини всяко дете да започне да свири на музикален инструмент още в ранна детска възраст. Тук ще посочим само 7 от тях, като се надяваме, че ще са достатъчни, за да убедят всеки родител, който е имал колебание по тази тема.

Музикалното обучение дава увереност и изгражда характера

Това е така, защото ученето на музика е процес, който се свързва с преодоляването на много трудности. Самото им преодоляване е вече сигнал за по-твърд характер и вяра в собствените сили.

Свиренето и пеенето в детска възраст развива най-различни умения, които са важни за пълноценния растеж на всяко дете. Непременно се развиват природните заложби у детето, интелект, абстрактно мислене, двигателни и говорни умения; всичко това се променя към по-добро следствие на свиренето.

Когато децата свирят в група, те започват да изграждат и първите си модели на социална комуникация. Те започват да се чуват един друг, в името да изсвирят по-добре дадена мелодия. Така те се подкрепят и се учат да работят в група. Нещо, което ще им помогне в живота.

 Процесът по музикално обучение изгражда у децата търпение и непримиримост

Именно трудните музикални задачи изискват посвещение и търпение, които стават част от характера и помагат в бъдещото решаване на различни житейски ситуации.

Свиренето на музикален инструмент отваря непознати врати пред децата. Те получават шанс както за собствено творчество, така и за надникване в друго такова. Напредването в свиренето на инструмента е и ново пътешествие.

Първият инструмент избран от детето ще се превърне в негов личен приятел. Той ще започне да изгражда специална връзка с него и докато свири ще се чувства наистина в една интимна среда, в която децата ще се изразяват свободно, дори да са срамежливи и тихи като характер.

Когато детето порасне и е запазило своята страст към музикалния инструмент, то ще е много близо до цял един кръг от хора, които мислят като него, подкрепят го и заедно свирят както на улицата, така и в репетиционната; създават заедно групи; по-лесно преодоляват страха от излизане на сцена и други такива.

Източник: Музикален магазин MUSIC SHOP BG

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *