5 причини, поради които хората обичат наргиле

Има няколко причини, поради които хората обичат да пушат наргиле. Това е социална дейност, начин за показване на уважение и гостоприемство и чудесен начин да се социализирате. Ако не сте запознати с ползите от пушенето на наргиле, ще се изненадате да разберете, че има няколко причини, поради които хората ги пушат.

Пушенето на наргиле е социална дейност

Пушенето на наргиле е популярно забавление, което набра популярност през последното десетилетие. Тази дейност включва възрастни мъже, които пушат тютюн от водна лула. Лулата се подава между пушачите и насърчава разговорите и социалната свързаност между участниците. Това също е дълбоко културна дейност с корени в културите на Близкия изток. Това не е просто форма на забавление, но също така помага за укрепване на връзките между семействата.

Тази социална дейност е популярна сред студентите и младите хора. Въпреки че се смята, че наргилето е по-здравословно от цигарите, димът от наргиле съдържа същите високи нива на въглероден оксид, метали и химикали.

Това е начин да покажеш уважение

Пушенето на наргиле е начин да покажете уважение един към друг и към хората около вас. Не е приемливо обаче да издишате дим в нечие лице. Това не само нарушава правилата за наргиле, но и излага човека на риск от заразяване с микроби. Освен това е грубо и неетично. Пушачите трябва да избягват да правят това, за да не обидят другите и да развалят деня си.

Пушенето на наргиле се превърна в популярна традиция сред американците. Всъщност почти 90% от хората в САЩ пушат наргиле поне веднъж месечно, според проучване на FDA. Това е социална дейност, уникална за американската култура.

Това е начин да се осигури добро гостоприемство

Наргилето е традиционна практика, при която възрастни мъже и жени на едно събиране пушат ароматизиран тютюн от водна лула и го предават наоколо. Тази практика насърчава добрите разговори и чувството за свързаност между участниците. Практиката има дълбоки културни корени и е била част от домакинствата в Близкия изток от поколения. Наргилето е нещо повече от релаксираща и забавна социална дейност, то е и начин за изграждане на силни връзки между семейства и приятели. Ако се интересувате да се сдобиете със свое наргиле, може да разгледате на този сайт: https://nargile.bg/ 

Внимавайте с токсините

Пушенето на тютюн е предотвратима причина номер едно за заболеваемост и смъртност в света и пушенето на наргиле не е изключение. Използването на наргиле стана толкова популярно като алтернатива на тютюнопушенето, че някои здравни организации го смятат за глобална заплаха за здравето. Силно препоръчително е, при приготвянето му да се използват продукти, които са с по-ниска вероятност за причиняване на увреждания.

Това е начин за премахване на никотина от тялото

Ако се опитвате да се отървете от никотина, един от най-добрите начини е да спрете изцяло употребата на тютюневи изделия. Те включват цигари, пури, лули, вейпове и тютюн за дъвчене. Никотинът в тези продукти е силно пристрастяващ и отказването ще има дълбоко въздействие върху вашето здраве.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *