Онлайн залози на спорт: предимства и недостатъци

Онлайн хазартът генерира близо 70 милиарда долара на година. Подобна сума би могла да впечетли глобалното общество и поне веднъж да мотивира всеки човек да заложи на късмета си, както и на шанса си за печалба. И докато САЩ и Европа са очевидни почитатели на хазарта, Азия е страната, в която се правят най-много залози. Хазартът е изключително необятна територия, в която човек може да заложи на всичко от времето утре до броят серии, които може да бъдат излъчени в сезон на определен сериал, понякога дори се залага за бъдещите президенти в определена страна. Царят в онлайн залозите остава спортът. Атрактивността му, както и наличието на много адреналин е накарала милиарди хора да участват и да тестват своите “пророчески” качества. Мнозина все още запазват традицията и отиват в най-близкия букмейкърски пункт, почитателите на онлайн залози растат главоломно. Модерните устройства позволяват на средностатистическия човек да прави залози, докато гледа съответното спортно събитие, разположен удобно в уюта на собствения си дом. Всичко се случва електронно, бързо и интуитивно. Онлайн приложенията се превърнаха в предпочитания избор и като такива, идват със сериозно количество привилегии. В следващите редове ще се опитаме да ви запознаем с някои от тях.

Предимства при онлайн залозите в спорта

  1. Бързина

Нека започнем с първото голямо удобство – бързи са. Макар и букмейкърските пунктове да се смятат за приятно място с добра атмосфера, където спортни запалянковци споделят своята идеология, не трябва да забравяме, че правенето на залог там ще дойде с редица критики и коментари от “разбирачите”. Реденето на опашка също е отживелица на миналите години. С онлайн залозите ще получите уединението и ще предоставят време за размисъл, без някой друг допълнително да затруднява взимането на решение. Освен това, получаването на парични преводи става електронно и няма нужда за осребряване на фишове и други подобни. Редица букмейкъри, като Ефбет, Бет365, Уинбет и Палмс Бет се опитват да покрият изискванията за онлайн залаганията, както и стандартите за последното десетилетие. Повече за тези букмейкъри, както и за актуалните оферти от тях може да откриете в сайта на Betenemy, където има ревюта и рейтинги също.

  1. Cash Out функция

Друга положителна черта е наличието на редица опции, свързани с “cash out” функцията. Да кажем, че сте направили онлайн залог и по всичко личи, че даден отбор няма да изпълни вашата прогноза. Букмейкърските приложения все по-често предлагат да изтеглите залога си, при това с минимална и символична загуба, преди да е свършил мача. Това означава, че няма да изгубите целия си залог, а само минимална сума и отново ще имате възможност да залагате. Това няма да се отрази негативно на вашия профил, ала подобни операции се случват доста трудно извън мрежата. Сигурността също не трябва да се пренебрегва. Всяко приложения, всяка форма на онлайн залог минава по банков път. Това автоматично означава, че евентуалната печалба се превежда електронно, законно и достатъчно бързо.

  1. Социален фактор

Спортните онлайн залози имат и още едно качество – социални са. Без значение дали това ще е ваше странично занимание за удоволствие или основен източник на доходи, няма да останете сами в него. Всяко приложение и представител разполага с професионални букмейкъри, които биха дали своето предложение за най-правилният залог, както и за редица други допълнителни събития. Освен това не трябва да забравяме, че повечето платформи разполагат с милиони фенове в социалните среди. Един символичен залог може да донесе повече спортна емоция, отколкото всяко друго събитие, шансовете да се запознаете с други запалянковци също се повишава. И нека не забравяме една малка подробност, която със сигурност ще накара много противници на хазарта да се замислят.

  1. Виртуална валута

Нито едно приложение не кара потребителя да залага с истински пари. Появата на така наречените виртуални валути ще позволи на всеки да изпита тази тръпка, без да се раздели и със стотинка от собствения си джоб. Нека не забравяме, че хазартните развлечения са обвързани с мотива за забавление, следователно можете да използвате валутата на въпросния представител и с натрупването на такава да печелите допълнителен опит. Обикновено, повечето представители изпращат награди на своите потребители под формата на рекламни материали, както и статуетки за най-добър залог и прочие. Свободата да използвате информационния канал като източник на спортни събития също не е малка. Следователно трябва да бъдете сигурни, че добрите емоции предстоят.

Недостатъци при онлайн залозите в спорта

След като представихме положителните страни на онлайн залозите в спортния свят, нека погледнем и негативните. Макар и да са малко, не трябва да ги пропускаме.

  1. Съвместимост при мобилните устройства

Първата негативна черта се обвързва предимно с технологията, която използва потребителя. Възможно е да откриете, че предпочитаната онлайн платформа не се поддържа за предлаганото устройство в мобилния свят. Случва се рядко, особено с дигитализацията в днешно време, но не е невъзможно. Повечето приложения са поддържани за широка гама от устройства и имат достатъчно онлайн сайтове, които предлагат алтернативи на същите.

От друга страна не трябва да забравяме, че има достатъчно скептици, които не желаят да предоставят личните си данни на трети страни. Наличието на GDPR също работи в тази посока и с времето ще предотврати абсолютно всички форми за изтичане на данни, но и това отнема време.

  1. Фалшиви платформи

Друг недостатък на онлайн платформите е, че често се появяват онлайн платформи, имитиращи оригиналните представители. Същите изискват сериозно количество данни и често настояват за лични данни, които не би трябвало да се предоставят. Точно тези подробности трябва да се взимат под внимание, когато обикновеният потребител реши да прави залози. Съветът ни в такива моменти е да обръщате много внимание на избраната платформа за залози. Букмейкърските платформи често разполагат със сертификати за качество, гарантират за сигурността и разполагат с отдел, който веднага би могъл да реагира и да отговори на всички зададени въпроси. В заключение можем да кажем, че позитивите на този вид залагания наистина са много – за едни могат да са поредното средство за забавление, за други се превръщат като източник на печалби. Важното е да използвате утвърдените букмейкъри на пазара и да следите с особено внимание вашите лични данни, сметки и други в своя профил.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *