Предимства и недостатъци на кандидатстването за микрокредити

Микрокредитите, както подсказва името им са бързи заеми за малки суми и с по-кратък срок на погасяване. Те обикновено се предлагат от онлайн кредитори и имат за цел предоставяне на пари на заем при спешни ситуации и неотложни разходи.

Предимства на бързите микрокредити

Микрокредитът може да бъде голямо облекчение за вас, ако се нуждаете от малка сума пари, за да улесните ежедневието си.

1.Простота и бързина

За да кандидатствате за този вид кредит, ви е необходим само достъп до интернет, тъй като можете да го направите онлайн. Процесът на кандидатстване е бърз и лесен.

След като сте поискали парите и сте изпратили необходимите документи, финансовата институция ще преведе договорената сума в кратък срок. Обикновено времето за изпълнение е между 15 минути и един час или най-много 24 часа.

2.Без много документация

Тъй като отпусканите суми са малки, повечето заемодатели не изискват обезпечение или допълнителни документи. За да се възползвате от финансирането, обикновено е достатъчно да сте пълнолетен, да имате постоянно местожителство, да имате банкова сметка и достъп до интернет, за да подадете заявлението. Възможно е да ви попитат за заплатата ви, като сигурност, че имате възможност да изплатите заема си.

3.Конфиденциалност

Няма значение защо искате финансиране с микрокредити. Кредиторите няма да ви задават твърде много въпроси. Споразумението е строго поверително и само вие и юридическото лице ще знаете подробностите за операцията.

4.Първи безплатен кредит

Търсенето определя предлагането и поради бума на молби за този вид кредити финансовите институции подобриха условията си, за да бъдат по-конкурентни. Много от тях ви предлагат безлихвен първи заем и без такси за сключване на договор.

Както може да видите, тези заеми могат да ви бъдат от полза по много начини. Въпреки това трябва да проучите всеки вид финансиране, от което искате да се възползвате.

Недостатъци

Въпреки всички предимства на този вид бързо финансиране има и някои недостатъци. Трябва да сте наясно с тях.

1.Високи разходи

Най-очевидният недостатък на микрокредита е разходът за изплащане. Имайте предвид, че разходите обикновено са високи, тъй като лихвите и комисионите са по-високи от традиционните.

2.Свръхзадлъжнялост

Достъпността на този вид бързо финансиране обикновено увеличава риска от свръхзадлъжнялост. Някои хора кандидатстват за този вид верижно финансиране, за да изплатят един заем с друг. Има вероятност, ако това се случи с вас, да попаднете в списъка на некоректните платци.

3.Начисляване на лихви за забавено плащане

Когато има проблеми с плащането на вноските на определената дата, можете да се възползвате от възможността за удължаване на срока. Но това е нещо, което води до допълнителни разходи. За неплащане без уведомяване на кредитната институция обаче има още по-голяма санкция.

Бъдете отговорни! Не трябва да кандидатствате за повече, отколкото можете да си позволите да платите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *