Парното в София ще се пуска от понеделник

В понеделник ще се вземе категорично решение за пускането на парното в София. Това обяви Елизабет Павлова от Топлофикация “София” пред БНТ. Дружеството е готово да стартира поетапно пускане на топлоподаването още в началото на новата седмица. За да ни топлят радиаторите обаче, е нужно да бъдат изпълнени няколко правила. Според условията, трябва да има 3 денонощия, през които средната температура да бъде под 12 градуса и синоптиците да прогнозират трайно застудяване на времето.

Топлофикация “София” държи връзка с НИМХ, за да реагира адекватно на прогнозата, и да задейства парното веднага щом температурите тръгнат надолу. В понеделник ще имаме яснота кога точно ще стартира пускане на топлоподаването за столичани. А ето и какво трябва да направят потребителите, за да са готови за активиране на отоплението в жилищни блокове, кооперации и други сгради:

  • Освобождават се вентилите максимално, за да се осигури обезвъздушаване. След това клиентите на Топлофикация могат да ги настроят, както им е удобно;
  • Нужно е да се прекратят ремонтните дейности, с цел да се напълнят източените инсталации;

Директорите на детски градини, училища и лечебни центрове, трябва да подадат заявка за пускане на парното в Топлофикация “София”. Един ден по-късно радиаторите вече ще работят с пълна сила. Очаква се първото топлоподаване към сгради в столицата да се случи още от понеделник, тъй като според прогнозата за времето идва застудяване и дори има рискове от снеговалежи на запад и не само.

Зимата е на път да “покаже рогата си”, така че трябва да сме готови за отоплителния сезон. Ще имаме ли парно и кога точно очакваме да разберем в началото на идната седмица.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *