Пускат безплатни очни прегледи във ВМА

Специалистите по очни болести във ВМА ще преглеждат безплатно пациентите за заболяванията катаракта и глаукома. Клиниката се присъединява към кампанията “Право на зрение”, която е инициатива на Института за здравно образование. Тази кампания е подкрепена и от Столично офталмологично дружество.

Според статистиките болестите катаракта и глаукома засягат хората над 60 годишна възраст. Те са най-честите причини за възникването на слепота. Ако бъдат открити своевременно, могат да бъдат лекувани и по този начин да се предотврати слепотата, твърдят медиците.

Безплатните прегледи във ВМА ще се провеждат до края на месец октомври. На тях могат да се подложат възрастните хора, които все още не са диагностицирани и имат проблем с очите. Препоръчително е тези прегледи да бъдат извършени, за да се разбере дали гражданите над 60 г. попадат в рисковата група.

Диагностицирането ще се извършва в поликлиниката на ВМА и по-точно в кабинет 207. Ако искате да заявите безплатен преглед, е необходимо да се обадите поне ден по-рано на телефон 02/ 922 5555. Записвания се приемат всеки работен ден в диапазона от 11:30 ч. до 13:30 ч.

За да се явите на очен преглед, не е необходимо да притежавате направление от личния лекар. Просто се обадете на горе посочения телефон, за да уговорите точен часа и дата на посещението при лекаря. Напомняме обаче, че безплатните прегледи приключват в края на месеца, така че разполагате с малко време. От голяма важност е да разберете какво състоянието на очите ви, така че възползвайте се от това предложение.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *