Какво представлява услугата такси трансфер и как се различава от таксито?

Много пътници, които се нуждаят да пристигнат от точка А до точка Б, като трансфери летище Пловдив – София, например, се питат каква е разликата между такси и трансфер? И така, първо, нека да разберем какви са тези услуги.

Таксито пристига веднага щом най-близката до вас кола е свободна, независимо дали сте го поръчали предварително или не. Тоест, може да има забавяне, особено в пиковите часове, когато таксиметровата компания не може да смогне да обработи всички заявки.

При трансферът това не може да се получи. Той се поръчва предварително, поне 24 часа напред. Вие получавате и подробно описание на услугата, която желаете да получите. Времето за поемане на пътниците се договаря, което включва така нареченото „време за изчакване за любезност“ – около 45 минути на летището и 15 минути, както и в други случаи, но вече по споразумение с мениджъра.

Мястото на такси трансфера се договаря предварително, но шофьорът на трансфера ще Ви посрещне лично. На летището не е нужно да го търсите, тъй като той ще ви чака с табелка с името ви.

Между другото, това е много удобно, тъй като не е нужно да се паникьосвате, когато търсите кола в непознат град, да се притеснявате колко ще ви таксуват допълнително за чакане, плюс, че шансът да станете жертва на нечестен таксиметров шофьор е напълно избегнат.

Както вече споменахме, когато поръчвате такси, не винаги можете да сте сигурни в класа на автомобила, който ще пристигне. Но при трансферите това е на 100% сигурно. Тоест сигурно е това, че точно избраната от вас кола ще пристигне, почистена отвън и отвътре, без неприятни миризми.

Трансферът е персонализиран вид транспорт.

Популярни са много, например, трансфери летище софия, но това не означава, че не можете да се възползвате и за всяка друга ваша нужда от придвижване. Вие решавате каква музика да слушате и дали изобщо да слушате, дали да включите климатика и дали искате да прекарате време на път в приятелски ненатрапчив разговор или в тишина.

Всички деца, които ще пътуват в колата, получават столче за кола. Също така услугата за трансфер предполага възможност за транспортиране на хора с увреждания, включително и такива, които са в инвалидна количка.

На първо място, трябва да се отбележи, че трансферните компании се грижат за безопасността на пътниците, така че шофьорите най-често имат 8-часов работен график. Съответно, можете да сте сигурни, че водачът няма да заспи на пътя.

Друго предимство е външният вид. Фирмите за трансфери имат задължителен дрескод.
На трето място, след като ви срещне с табелка с име, шофьорът ще ви помогне да пренесете багажа си до колата.

При трансфер дестинацията и всички необходими спирки по пътя се обсъждат предварително.
За разлика от таксито, шофьорът на трансфер действа единствено по инструкции, получени от мениджъра.

С таксиметров шофьор винаги е въпрос на късмет. Може да се случи така, че докато той не спира да бъбри, без да се интересува дали вие искате да слушате да не забележите, че сте обиколили почти целия град два пъти, а сметката е станала двойна.

Цената на трансфера се договаря веднага след като направите поръчка и обясните от какво точно имате нужда. И тя няма да се промени, дори ако шофьорът трябва да ви изчака поради закъснение на полета или да избере по-дълъг маршрут поради задръстване, инцидент и т.н.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *