Компютър втора ръка – модерно е

Компютърът вече не ви върши работа и се налага да го смените с нещо по-добро. Цените, на които се предлагат чисто новите устройства обаче са доста високи, а вие точно в този момент не можете да си позволите дори покупка на изплащане.

Всъщност, не се налага нито да събирате пари, нито да купувате настолно устройство, което да изплащате с месеци. Просто разгледайте артикулите на магазини като Izone.bg, които предлагат реновирани компютри и лаптопи.

5 предимства на компютрите втора ръка

Плащате много по-малко
Най-очевидното и голямо предимство на покупката на компютърно устройство втора употреба е по-ниската цена, която ще заплатите за него. Не е никаква тайна, че ако потърсите настолно устройство от магазин, който предлага чисто нови продукти, цената може да е космическа. Особено ако моделът е излязъл скоро на пазара и ако е с много добри спецификации. В магазините за продажба на second hand компютри обаче можете да откриете същите модели, но с поне 50% по-ниска цена.

Как е възможно това?
Доста често се случва хората да си купят чисто ново устройство, но прибирайки се у дома да установят, че не са обърнали внимание на характеристиките му и те не са това, от което имат нужда. Тогава купуват друга машина, а тази която вече са закупили и не им върши работа продават в магазините втора употреба. Устройството е все още чисто ново и високотехнологично, но вече не може да бъде продавано като чисто ново.

Получавате тествана и изпитана машина
Преди да бъдат пуснати за продажба, компютрите втора употреба задължително се почистват и тестват. Ако има някой компонент, който не работи или има дефект по корпуса, матрицата и други, те се ремонтират и подменят в сервиза. Едва след като машината се тества много прецизно се предлага за покупка. С други думи, избирайки компютър втора ръка вие не само купувате устройство на по-ниска цена, но и машина, която е изпитана, тествана и работи отлично.
Това не може да се каже на 100% за чисто новите машини, които въпреки, че също преминават предварителни тестове, докато стигнат до магазина могат да се повредят при транспорта или да се появи някакъв друг проблем. Вероятността да закупите напълно безполезен и неработещ чисто нов компютър не е никак малка. При покупка на second hand това няма как да се случи.

Купувате компютър с по-добри характеристики
При покупка на обновени и реновирани машини можете да откриете такава, която отговаря на изискванията ви като технически спецификации, но на много по-приемлива цена. И повярвайте, повечето потребители предпочитат да закупят високоефективна машина втора употреба, отколкото чисто нов компютър с по-ниски характеристики.

Получавате машина с много добра гаранция
Магазините като Izone.bg са напълно сигурни в качеството на продуктите, които предлагат и със сигурност гаранцията, която ще ви предложат при покупка на компютъра ще ви допадне. И това не е всичко. Ако все пак се появи някакъв проблем по време на ползването на машината, към магазините работят специализирани сервизи, което пести много нерви и време. Просто носите компютъра в сервиза към магазина и след много кратко време той отново ще ви служи.
Ако закупите чисто нова машина и тя се повреди след няколко месеца работа, ще трябва да чакате с месеци, докато проблемът бъде отстранен, тъй като магазините за продажба на нови стоки не разполагат със сервизи на място.

Помагате на околната среда
Потребителската електроника е много голям източник на отпадъци, които замърсяват околната среда. За да се произведе такава техника се използва много пластмаса, а за производството платките и други елементи се използват редкоземни метали. Всички тези компоненти, когато бъдат изхвърлени се превръщат в токсични отпадъци, които се разграждат след стотици години.
Купувайки реновиран компютър, вие вдъхване нов живот на машината и се грижите да намалите замърсяването на околната среда. А това е наистина повод за гордост.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *