6 предимства на това да закупите сами авточастите си

Проблемите с автомобила са много неприятни, особено ако ежедневието ни е обвързано с него. Но амортизацията е неизбежна и тогава се появява необходимостта от закупуването на авточасти.

В такъв момент обикновено всеки се насочва към автосервиз и оставя там колата си за ремонт. Така се спестява време, а освен това персоналът поема ангажимент да търси подходящите за автомобила резервни части.

Такова удобство обаче крие и много минуси. Можете да попаднете на некоректен сервиз, а в такъв случай освен частите, и ремонтът ще ви струва скъпо.

В много от ситуациите да намерите нужните части и да си ги закупите сами ще ви излезе по-евтино, а и те може да са с по-високо качество.

Съдържание

Кои са предимствата да закупите сами авточастите си?

Когато става въпрос за авточасти, нужни за смяна поради възникнал проблем, не винаги е необходимо да разчитате на сервиз. Ако става въпрос за лек ремонт, който можете да направите и сами, ще ви се наложи да се снабдите с резервна част или консуматив.

При по-сериозен проблем, който налага сервизно обслужване, също можете да си осигурите сами частите, което има няколко предимства:

Избягвате риска в сервиза да ви поставят многократно използвана резервна част

Има много сервизи, които са нерегистрирани и ако попаднете на такъв, персоналът в него вероятно няма да спази технологичния ред на производителя, свързан с диагностика, ремонт и замяна на резервни части. Няма и да получите гаранционен документ, че не са използвани стари части от автоморга.

Имате възможност да сравнявате цени в няколко специализирани или онлайн магазина

Това е голямо преимущество, тъй като може да прецените къде покупката ви ще е по-изгодна, без това да се отразява на качеството на продукта. Оригиналните части са по-скъпи от алтернативните и това е напълно нормално. Интересувайте се защо цената е различна. Често дистрибуторите имат собствен внос и тогава цената е по-добра.

Имате вариант да закупите алтернативни резервни части

Това са всички резервни части, които не са произведени по поръчка на някой автомобилен производител, а често по лиценз. Тяхното предназначение е за търговската мрежа и автосервизите, те носят марката на завода, в който са произведени. Съвместими са с марката на автомобила и модела му и са с малки различия от оригиналните. Качествени са и са по-евтини.

Може да се възползвате от отстъпки и промоции

В различните магазини често може да попаднете на отстъпки от цената или на промоции. Ако пазарувате онлайн, някои сайтове предлагат и безплатна доставка.

Предлага ви се богат асортимент от нужните ви авточасти

Разнообразието от авточасти ще ви осигури по-голям избор и ако търговецът е лоялен, покупката ви ще отговаря изцяло и на изискванията за качество.

Ще вложите по-малко средства

При всички случаи самостоятелното закупуване на съответната част ще ви излезе по-евтино. Ако имате нужните знания и умения, дори можете да си направите подмяната сами. Но при по-сериозни проблеми ви съветваме да посетите оторизиран сервиз.

Как да закупите авточастите – на място или онлайн?

Ако имате нов автомобил, той обикновено идва с гаранция и тя покрива по-голямата част от подмяната на частите в официален сервиз. При условие, че вие си закупите частите и си ги монтирате сами, те няма да бъдат включени в гаранцията или пък тя ще бъде анулирана при монтиране на неофициалните части. Затова трябва да сте сигурни какво покрива индивидуалната гаранция на автомобила ви.

За да избегнете всякакви проблеми при закупуване на нови части, препоръчително е това да става от специализиран магазин или по интернет. Избягвайте да рискувате с части втора употреба, които може да ви изкушат с ниските си цени.

Истина е, че при пазаруване на място може да разгледате резервната част на живо, но това е възможно и при доставката на онлайн поръчка. По-голяма част от онлайн магазините имат и физически такива, а това ви спестява обикалянето в търсене на частта.

Поради това и още други преимущества на онлайн пазаруването, можете спокойно да поръчате резервна част по интернет. 

Използването на онлайн магазин има редица предимства:

Ще можете по всяко време и на спокойствие да разгледате каталозите на онлайн магазина, които съдържат богат асортимент на резервни части с подробна информация и снимки;

Ще имате вариант да избирате между предлаганите оригинални и алтернативни части, като сравнявате качество и цени;

Ще се възползвате от предлагани промоции, допълнителни отстъпки и право на връщане в срок от 14 дни;

Лесно и бързо ще намерите необходимите ви части, а търсенето по VIN номер минимизира вероятността от несъответствие;

Ще получите възможност за консултация от специалист по продажбите по телефона или чрез съобщения.

Освен това онлайн пазаруването ще ви спести време, а доставката е удобна и сравнително бърза.

Без значение дали ще пазарувате от физически магазин за авточасти, или онлайн, консултирайте се със специалист в автосервиз. Продавач-консултантът също ще ви даде допълнителна информация за това, което търсите. Избирайте търговци, които са утвърдени на пазара със своя добър асортимент, доказан произход и високо качество на авточастите.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *