Какво ни съветва диетологът, за да отслабнем

Накъдето и да се обърнете, ще намерите различна диети, които обещават бързо отслабване, но дали те всъщност действат? Тук помолихме диетолози да споделят това, което според тях са най-важните „тайни“ за реално отслабване и задържане на желаното тегло.

ЛъкиФит е нашият сайт LuckyFit.eu, където ще намерите програма не само за отслабване и детокс. Това е нашата клиниката за бърза и ефективна редукция на теглото в Банско, с която се гордеем! Заповядайте и на място!

Не се фокусирайте само върху въглехидратите

“Намаляването на въглехидратите може да доведе до загуба на тегло, но само ако е с дефицит на калории”, казва Джорджи Фърх, RD, треньор по хранене и автор на книга за отслабване през целия живот. “Ако премахнете всички въглехидрати, но ги смените за масло и ядки, може да не отслабнете, защото не намалявате общите калории, а може и да наддадете.”

Не се теглете често

„Един от най-добрите ми съвети е да избягвате кантара, а вместо това да използвате панталоните си като ориентир за теглото ви“, казва Джесика Левинсън, RD, хранителен съветник и консултант в Nutritioulicious. (Но непозволени са панталони с еластична талия!) “Цифрата на кантара може да бъде важна, но тя може да се колебае от различни неща, като време на деня, прием на течности и упражнения. Как ни стават дрехите, често ни говори по-добре.” Ако е трудно да закопчеете дънките си, време е да обърнете внимание на приема си на храна. Не се тревожете, само защото кантара ви казва, че сте с 3 килограма по-тежки от предната вчер, защото това може да се дължи на прием на натрий или защото още не сте ходили до тоалетната.

Наслаждавайте се на това, което ядете

„Ето един шок: Ако не обръщате внимание на това, което ядете, никога няма да отслабнете. С други думи, ако безсмислено хвърляте храна в гърлото си, докато проверявате електронната си поща или гледате телевизия, което ще ви доведе до преяждане. Вместо това отделете пълното внимание на храната си“, казва Мици Дюлан, RD, диетолог за Роялите в Канзас Сити и автор на The Pinterest Diet. Изследвания показват, че хората, които ядат храната си с внимание, са с 34% по-малка вероятност да затлъстеят, отколкото хора, които не го правят.
Как да сте по-внимателни по време на хранене? “Яжте само на кухненската маса”, казва Дюлан. “Това помага да се избегне несъзнателното хранене, което често се прави на дивана, в леглото или в офиса.”

Не разчитайте на технологичните измервателни устройства

Въпреки че изглежда, че всеки спортуващ има страхотна нова лента за китка или подобно приложение, което проследява изгорените и консумираните калории, доверието ви в тези устройства може да доведе до наддаване, а не загуба на тегло. Важно е да се има предвид, че тези устройства дават само оценки. Използвайте личните си резултати, като пътеводител.

Диетите за отслабване са като брака

Диети, които обещават бърза и лесна загуба на тегло, са вълнуващи, но дали са точно това. За съжаление науката показва, че почти винаги ще възвърнете загубените килограми, веднага щом планът приключи.

Има ли по-интелигентен начин?

Не правете нищо за да отслабнете, което не желаете да правите за цял живот. Ако не сте сигурни, дали сте готови да се ангажирате с подобно нещо, тествайте го за 2 седмици и после решете.”

Винаги пътувайте със закуска

“Много хора са в състояние да се придържат към диетата си, когато са в нормалното си ежедневие, но нещата се разпадат, когато пътуват по бизнес, хапват с приятели или отиват на почивка”, казва Ансел. „Все едно правите една крачка напред и една назад“. Когато става въпрос за отслабване, последователността е от ключово значение, така че бъдете подготвени, преди да се отклоните от ежедневието си. Яжте тези здравословни храни, които може да купите на бензиностанциите, или си пригответе закуски от вкъщи за из път, за да сте сигурни, че ще ядете здравосвовно, на време.

За да постигнете успех в отслабването, трябва да направите устойчиви промени. Отнася се не само за това, каква диета следвате (нисковъглехидратна, палео, средиземноморска и др.), но и за това, какво лично ви действа, за да може да поддържате промените, които вече сте направили.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *