Диванът е завършекът на кухнята

Кухнята е онази част от жилището, което трябва да комбинира едновременно функционалност, стил и уют. За да бъде постигнато това обаче, трябва да се вложи замисъл при нейното проектиране и да се наблегне на всеки детайл. 

Несъмнено в една кухня, трябва да присъства усещането за уют. По този начин се достига по-приветстваща обстановка. Осигуряването на стил, е отличителната черта, към която всички се стремят. Благодарение на него се подчертава индивидуалността на живущите.

Осигуряването на удобство в кухнята е от съществено значение, за да може по всяко време, да се приготвя любимата храна. Както и споделените моменти, в които всички се събират около масата. Именно поради тази причина, избора на кухненски дивани е от съществено значение. Те предоставят несравним комфорт, практични са и участват осезаемо в интериорната част на жилището. 

Какъв кухненски диван да изберем ? 

Диванът е завършекът на кухнята
Има няколко фактора, които е добре да вземете под внимание при избора на подходящ кухненски диван. Като най-важния и първостепенен от тях е, да не щадите средства при покупката му. 

В никакъв случай не го приемайте, като агитация да се ориентирате към най-високата цена, за тази мебел. Напротив, достатъчно е да преосмислите добре покупката, с оглед на неговата изпълняваща функция и колко важна е тя всъщност.

Допустими размери

Преди да се ориентирате към красив и изкушаващ дизайн, най-напред измерете наличното свободно пространство. Освен това, съобразете и необходимото място за преминаване. Отстоянието между кухненския диван и масата е също фактор, който предопределя удобството. 

Друго, което трябва да съобразите е неговата големина, спрямо броя хора, които са част от домакинството.Ако сте от късметлиите, които разполагат с повече свободно пространство, можете да ориентирате избора си към по-голям кухненски диван. Това със сигурност ще ви улесни, в случаите, в които посрещате гости. 

При кухненските дивани с разтягащ механизъм, също трябва да прецените предварително, наличното пространство. Осигурете достатъчно място, за да може при неговото разпъване да се минава свободно. 

Позициониране

Освен размера на кухненския диван, е добре да прецените възможните места, на които би паснал. Все пак, трябва да съобразите поставянето му спрямо другите мебели в помещението. 

Не забравяйте, че правилния подход е да изберете дивана спрямо тях, а не обратното. Изключение правят случаите, в които се прави ремонт или цялостно преустройство на кухнята. 

Форма

Това е още един важен момент, който да обмислите предварително. Отново се ориентирайте към самата площ и допустимото пространство. В случай, че мястото около ъгъла в помещението е свободно, можете перфектно да вместите ъглов кухненски диван. 

Ако търсите такъв, който да осигури максимален комфорт по време на събирания, подходящ вариант би бил П-образния. Тази форма, позволява равен достъп до масата на всички.

Вид дамаска

Плата на тапицерията на диваните е едно от нещата, които ги различава и категоризира за различните помещения. Поради тази причина, избора на дамаска, трябва да е ориентиран към незадължаваща и ненатрапчива визия. 

Не пренебрегвайте устойчивостта на материала. Експлоатацията на кухненския диван не е никак малка, затова се насочете вниманието си към издръжлив и лесно поддържан материал.

Също така от значение е дали в дома се отглеждат, домашни любимци или има малки деца. В голяма част от случаите, дамаските биват по-износени от обичайното при подобни условия.

Стил

Тук стигаме до най-приятната и интересна част при избора на кухненски диван. След като сте предвидили всички други важни фактори, е ред на визията. 

Като най-важна и може би комерсиална препоръка се явява съображението на дивана с останалия интериор. Макар, че е твърде задължаващо е препоръчително поне до известна степен, да се достигне до препокриване на стиловете. 

До тук стана ясно, че визията на кухненски диван не трябва да е твърде натрапчива. Но от друга страна, именно дивана определя центъра на кухнята. Можете да заложите на по-смели цветове или допълнителни декоративни възглавници, за да достигнете до по-ефектен вид. 

Поддържане и почистване

Тук можем да направим лека препратка към избора на дамаска, тъй като пряко от нея зависят, необходимите грижи. Въпреки това, направете си ясна равносметка, на какъв период от време ще е необходимо почистването му. Както и дали ще трябва да се снабдите със специални почистващи препарати. 

Нека вземем за пример диваните от кожа, които са действително красив и стилен вариант, но тяхната поддръжка е трудна. Изискват специфична и внимателна грижа. Като освен това, кожата не е подходяща за мебел, който ще бъде подлаган често на зацапване.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *