Английски за деца: какви са ползите от изучаването на чужд от ранна детска възраст

Много от съвременните родители разбират ползата от изучаването на английски език, но смятат, че изучаването му от най-ранна детска възраст не е от полза за децата.

Всъщност, много от проучванията показват, че най-доброто време за изучаване на английски е преди детето да навърши десет години.

Английски за деца: какви са ползите от изучаването на чужд от ранна детска възраст

Източник снимка: unsplash.com

Какви са ползите от ранното изучаване на английски?

Научаването на новия език е много по-бързо и лесно

Ако детето започне да изучава английски от най-ранна възраст, то ще усвои новия език по най-бързия и лесен начин.

Според редица изследвания, най-доброто време да запишете детето си на английски за деца е преди то навърши 5 години.

Казваме го, тъй като от 0 до 4 годишна възраст малките генерират много от неврологичните си връзки и това е времето, в което мозъка им се формира и има способността да попива и запомня огромно количество информация.

Следователно това е идеалният момент, в който да стимулирате детето да започне да изучава втори език.

Подпомага мисленето и концентрацията 

Ученето на английски в ранна детска възраст има невероятен ефект върху развитието на мозъка на детето. 

Изучавайки чуждия език мъничето развива концентрацията си, научава се да взима бързо решения и да открива начини за справяне с различни проблеми.

Другото предимство е, че децата, които учат английски от малки могат без проблем да изпълняват няколко задачи едновременно, което на практика им помага както при изпълнението на различни задачи, така и при комуникацията с други деца.

Обогатява интелектуалното им развитие

Когато изучава английски от ранна възраст, детето ще има достъп до две култури. Това е много ценно за образованието и интелектуалното развитие на малките и ще им е от много голяма помощ на по-късен етап.

Плюс това, докосвайки се до друга култура, децата развиват отворено мислене и много по-лесно намират общ език с други националности, което допълнително ги обогатява и има положително въздействие върху личните и професионалните им взаимоотношения в бъдеще.

Липсва смущението в процеса на учене

Срамежливостта и притеснението, че ще се изложат и засрамят от това, че не владеят добре чуждия език е често срещано при хората, които започват да изучават английски като възрастни.

Това притеснение при децата липсва, тъй като са много малки те не се срамуват от нищо. Това им позволява не само по-бързо да научават нови думи, но да практикуват английски за деца, без да се притесняват, че не изговарят нещо правилно. Те просто го правят и се забавляват.

Отваря повече врати за професионална реализация на по-късен етап

Няма как да отречем факта, че живеем в глобален свят, а владеенето на английски е сред изискванията на почти всички големи компании не само у нас, но и по света.

В този ред на мисли, ако вашето дете започне да изучава този език от ранна възраст, на по-късен етап от живота си това, че е двуезично ще му помогне както да си намери по-добър и уважаван университет, в който да получи висшето си образование, така и да си намери по-престижна работа.

Английски за деца: какви са ползите от изучаването на чужд от ранна детска възраст

Източник снимка: unsplash.com

Пътуване без граници и много нови запознанства

Английският език е универсален. Ако вашето дете го владее добре, когато порасне може да обиколи света и да опознае различни култури, без да се притеснява от езиковата бариера.

Ако докато посещава различните страни и се обогатява културно и интелектуално ще среща по пътя си хора от различни националности и етноси, ще завързва с тях запознанства, някой от които могат да се превърнат в приятелства за цял живот.

В заключение

Никога не е рано детето ви да започне да учи английски. Обучението по този език е забавно, лесно и интересно за малките, а многобройните ползи, които носи усвояването на английски ще му останат за цял живот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *