Изтегляне на автомобили и репатриране от пътна помощ

Ето, че дойде и това време от година. в което всеки ден е различно времето навън и може да ни изненада по всякакъв начин. Шофьорите по пътищата у нас е хубаво да следят времето и да бъдат добре подготвени, защото всичко може да се случи.

Есенните и зимните месеци ни предлагат какво ли не и често се случва да закъсаме в кал, сняг, тиня и т.н. Именно затова са и компаниите за пътна помощ, които с услугите си могат да помогнат на всеки закъсал автомобил и на неговите пътници.

Сменете летните гуми със зимни!

Ако все още не сте сменили летните гуми на автомобил, то вече е време да го направите. Има десетки сервизи във всеки град където може да смените автомобилните гуми. В сервизите на пътна помощ също може да бъде извършена тази услуга, като дори може да бъде направена и поръчка на гумите, които искате да смените. Това до голяма степен ви улеснява в търсенето на изгодна оферта за нови гуми и тяхната смяна.

Изваждане на автомобили от кал или тиня

Дори и да сте със зимни гуми и голям грайфер, то вие отново може да попадне в ситуация, която не ви позволява да продължите пътя си. Става на въпрос за попадането в кал и невъзможността да излезете от нея. В такива случаи може да потърсите свой приятел или роднина, който да дойде и да ви помогне, но по този начин рискувате и той да попадне в същото положение като вашето.

Нашият съвет е да се обърнете към компания за пътна помощ, която да изпрати специализирана техника и вие да бъдете изтеглени без излишни рискове. Всичко става за отрицателно време и при възможност вие ще продължите своят път. Ако обаче по колата ви има някакви повреди и тя се нуждае от ремонт, то поправката ще може да стане на място или пък да бъдете репатрирани до сервиз на компанията.

Снега също е опасен

Едва ли има някой, който да каже, че шофирането през зимата е по-лесно от това през лятото. Снега е опасен във всичките си форми и ние трябва изключително много да внимаваме през зимата. Нещото, което може да ни предпази е спазването на ограниченията и карането без резки маневри, защото те причиняват най много ПТП-та.

На всеки му се е случвало да мине през отсечка, която не е почистена и снега е в повечко. Ако заглъзнете в сняг или лед не е хубаво да се опитвате всячески да излезете с даването на газ, защото това влошава нещата и затъването става все по-голямо. Опитайте с някаква хитринка да се извадите от ситуацията или пък ако не стане се обадете на пътна помощ.

При вас ще дойде мобилен екип, който да ви закачи и изтегли от мястото на заглъзване. При нужда може да бъдете репатрирани до място, избрано от вас, а при проблем да ви бъде оказана помощ и колата да се поправи, за да може да продължите пътя си.

Скъпо ли ще ни струва изваждането от заглъзване и репатрирането?

Ще започне с това, че всичко зависи от компанията, към която сте се обърнали за помощ. Изваждането и репатрирането не са лесни услуги, които се извършват от всеки и затова всяка компания за пътна помощ си има своите специалисти.

Цените за такъв тип услуги могат да варират от 60 до 100-150 лева в зависимост от това какво се е случило.Ние смятаме, че за тези пари вие получавате огромна помощ, която по всяко едно време на денонощието е на разположение. Обаждате се, казвате от какво имате нужда, изчаквате пътна помощ и след това всичко е точно!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *