Как да изберем дамски рокли според фигурата ни?

Случвало ли ви се да пробвате рокля, която на приятелката ви или на манекена в магазина изглежда супер, но когато вие я облечете не ви стои добре. Сигурни сме, че ви се е случвало и знаем колко разочароващо може да е това. Но знаем също така, че ако познавате малко по-добре формите на тялото си, следващият път, в който решите да направите подобна покупка, роклята ще ви пасне като втора кожа.

Как да изберем дамски рокли според фигурата ни?

Най-важното е да се примирите с факта, че идеални фигури няма. Една от вас има едри гърди и бедра, друга – широк ханш, трета няма ясно очертана талия. Но всички тези мънички и дразнещи ви несъвършенства могат успешно да се прикрият с правилния избор на типа дамски рокли

За щастие експертите от модната индустрия отдавна са определили основните няколко типа женски фигури и вие просто трябва да откриете към кой тип най-много се доближава вашата фигура.

Как да изберете рокля, която да пасне на фигурата ви?

Крушовидна (триъгълник)

Ако ханша ви е малко по-широк от бюста, ако сте с малко по-пълнички бедра и сочно дупе,  но имате добре изразена талия и раменете ви са малко по-тесни от бедрата, то вие сте с тяло с форма на круша или триъгълник.

Дамските рокли, които ще подхождат на фигурата ви са тези, които визуално смаляват бедрата и дупето и подчертават красивите ви рамене и  бюст. Добре ще ви стоят рокли с по-открита горна част ( с презрамки, без презрамки или с едно рамо), които деликатно описват торса и подчертават талията ви и се спускат надолу леко и свободно, за да прикрият малко по-едрите ханш и бедра.

Една от най-популярните представителки с този тип силует е любимата на всички Дженифър Лопес.

Как да изберем дамски рокли според фигурата ни?

Пясъчен часовник

Ако сте добре изразена и тъничка талия, а раменете, ханша и бедрата ви са съразмерни и пропорционални, това е вашата форма. Дамските рокли, които ще ви стоят добре са очертаващите извивките ви (без да излизат от границите на благоприличието). Много добре ще ви стоят прилепналите рокли в класическа кройка, роклите тип ”прегърни ме”, както и модели, които подчертават горната част на тялото и тънката ви талия и се спускат леко и ефирно надолу.

С такъв тип силует са Салма Хайек, Холи Бери и Скарлет Йохансон. 

Как да изберем дамски рокли според фигурата ни?

Ябълка (обърнат триъгълник)

Ако сте с рамене, които са по-широки от бедрата и трудно откривате къде е точно е талията ви, вие сте тип ”ябълка”. За вас дамските рокли с многослойна долна част, които смаляват визуално ширината на бедрата и ханша са много добър избор. Добре ще ви стоят и рокли с колани, които оптически намаляват ширината на талията и ѝ придават някаква форма. Тъй като се с тесни рамене, но с хубав бюст, роклите с V – образните деколтета също са добър избор, а понеже краката ви са хубави и слаби, по-късите рокли ще подчертаят още повече красотата им. Казано по друг начин, имате ли подобна фигура, дамските рокли тип “трапец” или с прав силует ще ви стоят идеално.

Този тип фигура имат Ева Лонгория, Дрю Баримор и Куин Латифа.

Как да изберем дамски рокли според фигурата ни?

Правоъгълник

С този тип фигура сте, ако раменете и бедрата ви са пропорционални, но талията ви почти не се забелязва. Обикновено този силует е доста атлетичен и със съразмерно разпределение, но има един недостатък – липсата на изразена талия. Имате ли фигура в такава форма, роклите, от които веднага трябва да се откажете са правите, прекалено свободните и тип “трапец”. За вас са подходящи дамските рокли с ажурни вложки в областта на талията, разкроените в долната част, както и  моделите с волани и с колан, подчертаващо талията. Тъй като имате аристократични ръце и хубави, стройни крака, не ги крийте, а ги показвайте.

Сред най-популярните притежатели на такъв тип фигура са Натали Портман, Камерън Диас и Хилъри Суонк.

Как да изберем дамски рокли според фигурата ни?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *