Какво олицетворява белият цвят в кръщенето и как да го съчетаем с подаръците

Някои от нашите най-тържествени поводи се отбелязват по традиция изцяло в бял цвят. Такива са сватбите и кръщенетата. Защо точно този нюанс от всички възможни печели сърцата на празнуващите?

Бялото само по себе си олицетворява възраждането, чистото начало и светлите мечти за бъдещето. Белият цвят в дома ни го прави по-светъл и просторен. Белите дрехи ни карат да блестим в невинност и хармония с естественото начало. Всеки подарък за кръщене също следва тази традиция, която неизменно присъства и на самия празник.

Както повелява традицията

В никакъв случай не искаме да ви убеждаваме, че бялото е задължително условие. Макар повечето хора да го предпочитат, като признак на единение с божественото начало, винаги може да срещнете изключение. Все пак смятаме, че трудно ще откриете тъмни краски във въпросния ден.

Не само дрешката на кръщелника се придържа към светлите тонове. Такава често пъти е и украсата на тържеството. Няма да откриете по подходящ израз за невинност, искреност и светлина. А нима точно тези качества не характеризират навлизането в християнството?!

Според някои вярващи, чрез белия цвят човек показва публично готовността си да следва божиите правила и норми. В този цвят са обрисувани символите на мира, ангелите, пролетта.

Домашната обстановка

Смята се, че ако боядисате спалнята на децата или вашата в бяло, рядко ще срещате трудности със съня. Въпреки че рядко можем да го видим в природата (макар много цветя да ни радват с невинното си излъчване), този цвят винаги присъства около нас. Вземете за пример облаците, снега и други природни явления.

Едно е сигурно. Белият цвят е символ за празник, радост, успех, дружба и още много в този ред на мисли. Независимо от вашите цветови предпочитания, когато купувате подарък за кръщене, включете нещо бяло.
Това може да е само панделката или опаковката, но ще бъде достатъчно, за да предизвика хармония с цялостната обстановка. Дори даровете за църквата са опаковани подходящо в традиционния нюанс.

Украсата на масите следва тенденцията подобно на булчинските идеи и повежда новопокръстения по пътя на послушанието и мира. Да следваме традициите не е никак трудно. Всичко, което ни е нужно, е малко доброта. Изхождайки винаги оттам ще осъзнаем, че светът не е толкова лошо място и в него винаги ще се намери място за светли помисли и положителни емоции.

А що се отнася до подаръците https://ideinikbg.com е в готовност винаги да помогне при нужда. Времето, прекарано на страниците на сайта, е инвестиция, която струва далеч повече от вложените средства.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *