Фотографски конкурс търси “Любов между редовете”

Чували сме за “любов от пръв поглед”, както и за “четене между редовете”, но днес попаднахме на една красива комбинация от двете, а именно фотографския конкурс “Любов между редовете”. Организатори на събитието са кино-литературния фестивал Cinelibri и Vivacom, които отправят предизвикателство към участниците да покажат как визуално изглежда любовта между кино и литература.

За да се включите в конкурса, трябва да изберете своя авторска снимка, вдъхновена от киното и/или литературата и разглеждаща неспирната игра между думи и визия. Ако изпитвате любов към трите изкуства, възпроизвеждани на големия екран, между кориците и през обектива, сега е моментът да ги обедините и да ги превърнете в едно общо произведение на изкуството.

Идеята на конкурса е въображението на публиката да бъде провокирано и тя да бъде не само зрител на фестивала, но и активен участник в него. Всеки има право да публикува до 3 свои снимки в събитието във фейсбук, носещо името Фотографски конкурс “Любов между редовете” или пък да ги изпрати като лично съобщение на страницата на организаторите до 14 септември тази година. Кадрите ще бъдат внимателно разглеждани и селектирани от жури в състав Жаклин Вагенщайн, Гергана Мудова, Георги Лозанов, фотографа Ивайло Петров и куратора на изложбата Мариета Ценова.

10 избрани снимки ще получат привилегията да бъдат разпространявани дигитално, но това съвсем не е всичко. Те ще бъдат част от фотографска изложба с името “Любов между редовете”, която ще бъде изложена в Градската градина на София пред Народен театър “Иван Вазов” между 1 и 20 октомври 2018 година. А един от участниците ще се сдобие с фотоапарат за инстантни снимки Leica Sofort, придружен с плаки.

Ако обичате да снимате и с просто око успявате да уловите магията на киното и литературата, може би сега е времето да я запечатате и за постоянно в кадри, които да превърнете в специален спомен и които могат да се окажат част от първата ви изложба. Пожелаваме ви успех!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *