Отпуснаха 1.5 милиона лева за нова зала за художествена гимнастика

Правителството отпусна сумата от 1.5 милиона лева, които ще бъдат насочени към изграждането на нова зала за художествена гимнастика. Съоръжението ще бъде построено в комплекса “Раковски” в София, осигурявайки два тренировъчни килима за гимнастичките.

Решението бе утвърдено по време на заседание на Министерски съвет в първия работен ден след коледните празници. Сред присъстващите на заседанието бе президентът на родната федерация по художествена гимнастика Илиана Раева и някои от състезателките на националния отбор. Те бяха подготвили специален подарък на премиера Бойко Борисов, който получи “златна” топка с автографи и поздравителен адрес с благодарности.

Илиана Раева определи деня като “исторически” за този спорт у нас, наричайки го един от най-успешните в страната ни за последните години.

“За нас днес това е един исторически ден за българската художествена гимнастика. Това е най-красивият коледен подарък, който може да получи националният ни отбор. Години наред сме мечтали да имаме зала, която да побере всички наши национални гарнитури и да можем да тренираме така, че нашите успехи не само да продължават, а да стават и по-големи. Всички ние сме безкрайно благодарни на г-н Борисов, на г-н Кралев, който е до нас през цялото време и ни помага, и също така на правителството на България”, заяви Раева.

Премиерът Борисов от своя страна отвърна, че по този начин правителството е изпълнило обещание, което е дало към художествената гимнастика у нас.

Министърът на спорта Красен Кралев от своя страна припомни, че преди седмици залата на ст. “Раковски” е била ремонтирана срещу 250 000 лева. Тепърва ще се осъществи освежаване на коридорите и стаите за настаняване на атлетите, като се предвижда и изграждане на възстановителен център.

“Залата ще бъде разположена на около 10 метра встрани от сегашната зала. Точни срокове не може да дадем, но в момента, в който се проведе обществената поръчка, тогава ще знаем кога ще бъде готова залата, но при всички случаи до края на следващата година би трябвало да бъде откритa”, обясни спортният министър Красен Кралев.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *