По ул. “Граф Игнатиев” вече се движат трамваи

От днес (20.12) движението на травмаи по ремонтираната улица “Граф Игнатиев” вече е възстановено. Пуснати са трамваите с номера 8, 10 и 12, които отново превозват пътници по обичайното си разписание. Те тръгнаха от депата си в 4 сутринта, а междувременно временният автобус 10 ТМ се спира от движение, потвърждават от Столична община.

Служители на общината стриктно обхождат периметъра и наблюдават зорко трамвайното трасе. На завоя на ул. “Граф Игнатиев” с улица “Алабин” бе паркиран микробус на Столична община, оборудван с техника за видеонаблюдение. Съответните камери са инсталирани, за да наблюдават движението на мотрисите по вече споменатите линии 8, 10 и 12.

Това е първо движение на трамваите по това трасе от 7 месеца насам. Както е известно, тяхното движение по “Графа” бе спряно заради солидния ремонт на улицата и площад “Славейков”. Ремонтът сериозно закъсня, след като кметът Йорданка Фандъкова бе поставила октомври като краен срок на завършването му. Самият ремонт протече с куп скандали, свързани с недоволство на гражданите, оставка на заместник-кмета и дори стартирало разследване на прокуратурата.

Постоянни и временни ограничители с цел безопасност вече са поставени по трасето, целящи да се раздели трамвая от пътните зони. Сигурно помните, че първоначално поставените елементи с форма на перки на акули разсмяха столичани, след което те бяха сменени с други. Ремонтът на улицата продължава и в момента. Прилежащите пространства все още не са завършени, като все още стоят и загражденията около градинката на “Свети Седмочисленици”.

В същото време столичният кмет Йорданка Фандъкова осъществи инспекция на строителството на две от станциите на Линия 3 на метрото. Тя обеща, че пет станции в отсечката между бул. “Владимир Вазов” и кв. “Красно село” ще бъдат готови до септември 2019 година. През 2020 година ще бъде завършена и останалата част от лъча, който достига “Горна баня”. Фандъкова обеща на софиянци, че съвсем скоро те ще могат да изминават разстоянието от “Красно село” до “Орлов мост” за време от 7-8 минути.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *