Сатиричният театър открива новия сезон с по-удобни седалки

Добра новина за всички почитатели добрия хумор и Сатиричния театър “Алеко Константинов” в София. Новият театрален сезон в Сатирата ще стартира с ремонтиран салон и много по-удобни седалки за зрителите.

Не е тайна, че до този момент седалките в Сатирата не бяха от най-удобните, най-вече заради близостта им една до друга. Това причиняваше дискомфорт в областта на коленете, което предизвикваше оплаквания сред гостите на театъра.

Сатиричният театър обяви за направения ремонт в социалната мрежа Фейсбук. Там от Сатирата обявяват, че редовете вече са по-широки. Разстоянието между тях е вече средно 95 сантиметра срещу предишните 82. 28 от седалките са били премахнати, а броят на редовете е намален от 25 на 23. Освен това, самите седалки са подменени и са заменени с нови.

От театъра припомнят, че Сатирата е вече на 61 години, а през този период от време са изиграни около 14 000 пиеси. Грубата сметка показва, че по столовете на театъра са седели почти 7 000 000 души. От Сатирата сами признават, че 2/3 от тези хора са били подлагани на “коленонатъртващи изтезания в тесните редове на стария салон”. Но любовта към добрия театър ги е карала да се връщат отново и отново.

31 от столовете в театъра ще носят имената на покойни доайени на българския театър. И най-вече – на Сатирата. Сред тях попадат имена като Георги Калоянчев, Георги Парцалев, Григор Вачков, Невена Коканова и други.

Работата по новия салон на Сатиричния театър е продължила около два месеца и половина. От театъра обещават, че дори и хората, високи около метър и деветдесет, вече ще се се чувстват удобно, гледайки представленията.

Днес новият сезон в Сатиричния театър се открива с представлението “Терапевти” от Кристофър Дюранг. В сряда ще се играе постановката “Тя, той и още двама” от Жолт Пожгаи, а в четвъртък феновете на театралното изкуство ще могат да се насладят на класическата пиеса “Вечеря за тъпаци” от Франсис Вебер. Пълната програма на театъра за месеца можете да видите тук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *