Златните момичета изгряват в изложба пред Народния театър

София е домакин на Световното първенство по художествена гимнастика, което ще се проведе в зала “Арена Армеец” между 10 и 16 септември.

За да се подготвят столичани за голямото събитие, а и за да вдъхнем кураж на нашите прекрасни гимнастички, днес пред Народния театър бе открита специална изложба, посветена на Златните момичета. 28 техни снимки ще бъдат разположени в градинката пред театъра, а цялата инициатива ще продължи до 5 септември. Самото Световно първенство в “Арена Армеец” стартира на 10 септември и ще продължи до 16 септември. Тук можете да закупите билети за събитието.

Изложбата “Златните момичета” бе открита днес в 12:30 часа пред Народен театър “Иван Вазов”. На събитието присъства президентът на родната федерация по художествена гимнастика Илиана Раева, националните отбори и треньорите им, посланикът на шампионата Мария Петрова, както и талисманът на първенството Радина Филипова. Генералният секретар на федерацията и директор на националните отбори Деспа Кателиева също бе сред присъстващите.

28-те кадри в изложбата ще проследят последните няколко години на българската художествена гимнастика, акцентирайки върху момичетата, които през следващия месец ще се борят за златните медали в “Арена Армеец”.

„С тази изложба желаем да доближим всички хора до нашия спорт и да представим настоящия отбор. Нека всеки, който още не е идвал на състезание, да мине през изложбата и после, сигурна съм, ще му се прииска да дойде в залата и да подкрепи тези прекрасни момичета“, споделя Илиана Раева.

Особено големи надежди на предстоящото Световно първенство възлагаме на нашия ансамбъл. Той е в състав Симона Дянкова, Елена Бинева, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Теодора Александрова, Стефани Кирякова, Камелия Стоилова и Мадлен Сергеева. Главен треньор на ансамбъла е Весела Димитрова, а хореограф е Гоча Будагашвили.

Художествената гимнастика е един от малкото български спортове, които и до днес остават успешни. Пожелаваме успех на всички български момичета – индивидуално и отборно, а вие можете да ги подкрепите на живо в зала “Арена Армеец”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *