За какво да внимавате при покупка на жилище с жилищен кредит?

Покупката на жилище с жилищен кредит е сериозна и важна стъпка, затова е важно да бъдете добре информирани. 

Ето два аспекта, които е добре да вземете под внимание.

Финансова подготовка 

Преди да се ангажирате с теглене на жилищен кредит, уверете се, че имате стабилни месечни доходи. Преценете какъв размер лични средства можете да отделите, за да участвате в покупката на имота и какъв е размерът на финансиране, от който имате нужда. Вземете под внимание всички разходи, свързани с кредита – като лихви, такси, застраховки, местен данък, обзавеждане и др.

На помощ идват кредитни инструменти като жилищен кредит калкулатор  като този dskhome.bg. 

Кредитните калкулатори са  специално създадени, за да ви улеснят в изчисляването на месечната ви вноска и примерния погасителен план за периода на кредита. 

За какво да внимавате при покупка на жилище с жилищен кредит?

Източник на изображение: freepik.com

Неочаквани ситуации

Помислете за неочакваните ситуации, които може да възникнат, като загуба на работа или здравословни проблеми. Предвидете си резерви, които да ви помогнат да платите вноските и при трудности.

Съвременните иновации играят ключова роля в преобразуването на начина, по който избираме и придобиваме недвижими имоти. Тези технологични иновации предоставят на потребителите по-широки възможности за информация и по-лесен достъп до ресурси, които им помагат да вземат информирани решения за покупка на имот с жилищен кредит.

Например иновативната платформа dskhome.bg на Банка ДСК значително съкращава времето по придобиването на нов дом. В портала на едно място потребителите могат да открият едновременно оферти за имоти според личните им предпочитания, да получат оценка на жилището си, да изчислят примерни параметри за кредитиране, да запазят час за консултация с кредитен специалист, която за удобство може да бъде и дистанционна, видео консултация, а освен това – и да се абонират да получават най-новите предложения на пазара на недвижимите имоти по имейл. 

Друго удобство, което предлага dskhome.bg, е възможността изборът на имоти да се филтрира допълнително в зависимост от желанието на потребителя – град, квартал, вид на имота, квадратура, инфраструктура, заобикаляща среда. По този начин с dskhome.bg бъдещите новодомци могат да вземат максимално информирано решение, като претеглят плюсовете и недостатъците на определен имот, инфраструктурата около него или вида му. Улеснение в тази посока е и възможността оценка на пазара на всяко жилище, която дава информация за броя на предлаганите аналогични имоти в момента, за движенията в цената в рамките на година, както и за бъдещата доходност при отдаването му под наем. 

Днес покупката на имот се случва по-лесно от всякога и често вашият мечтан нов дом е само на няколко клика разстояние. Едно нещо е сигурно – новите технологични решения, продукти и услуги ще имат една обща цел – да подобрят клиентското изживяване и да улеснят максимално потенциалните купувачи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *