Методи за готвене на говеждо месо – избор на топлинна обработка

Както знаете, има много начини за приготвяне на говеждо, включително различни методи за термична обработка. Това е пържене, печене, задушаване, изпичане на скара и т.н. Но когато става въпрос за телешко месо, най-добрият начин е да се пече във фурната в двоен слой фолио.

Вариант 1 – марината

За да готвите говеждо във фурната в хранително фолио, парче месо трябва първо да се напълни със свинска мас и да се държи в маринатата 2-3 часа (времето за мариноване зависи от размера на парчето). В този случай говорим за говеждо месо с добро качество – изберете месо от старо животно с добър хранителен статус.

За месо с добро и задоволително качество също са подходящи методи за готвене, които не отнемат много време.

Вариант 2 – запържване

Разделете месото на малки парченца (с размер 2-4 см), бързо запържете в олио и след това сварете в супата. Ще отнеме около час във времето.

Вариант 3 – телешко в тесто

Можете също така да готвите говеждо месо в тесто и пържено: бързо запържете парчетата говеждо месо на силен огън в масло, след това ги завийте в тесто и го запържете вече (5 минути). След време тази подготовка ще отнеме 10 минути.

Вариант 4 – панирано ястие

Панирайте малки парченца говеждо месо в белтък и брашно, а след това ги запържете в растително масло за 5-7 минути.

Как да увеличите хранителната стойност на говеждо месо с ниско качество

Пригответе кайма. Въведете съставки в каймата, които ще увеличат вкуса и стойността на телешкото с лошо качество. Списъкът с такива съставки включва яйца, мляко, масло, подправки (кориандър, магданоз, целина, чесън, копър, черен пипер и др.). Можете да използвате една-две или повече подправки. Всичко зависи от вашия вкус и вкуса на тези, които искате да гостите с вкусна гозба. Ако експериментирате по-често, тогава ще добиете нужния опит и ще „измайсторите“ най-вкусната рецепта за телешка кайма.

Източник: Album.bg

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *