За какво теглихме бързи кредити през изминалата година?

Изминалата година беше изпитание от финансова гледна точка. Макар вече пандемията и затворените бизнеси да не са тема на разговори, много фирми изпитаха трудности при снабдяването си със суровини. Това доведе до увеличени цени и недостиг на парични средства при много хора. Винаги при подобна икономическа обстановка, домакинствата търсят бързи кредити онлайн като тези на Minizaem, защото процедурата е лесна и парите са там, където са необходими за няколко часа. Това се случи и миналата година. Решихме да разгледаме причините, поради които хората са кандидатствали за кредити в страната.

Защо сме теглили бързи кредити?

Хората кандидатстват за спешни кредити по различни причини. Заемите до заплата са един от типовете кредити и представляват краткосрочни заеми с висока лихва, които са предназначени да бъдат изплатени на следващия ден на заплата на кредитополучателя. Тези заеми често се използват от хора, които се нуждаят от достъп до бързи пари, за да покрият неочаквани разходи или да преодолеят празнина в бюджета си, докато пристигне следващата им заплата.

Има няколко причини, поради които хората могат да изберат да получат заем до заплата. За някои това може да е, защото не могат да получат традиционен заем от банка, защото не получават заплата по традиционен 8-часов работен договор.

Други може да изберат да получат заем до заплата, защото се нуждаят от пари бързо, за да покрият спешни разходи, като например медицинска сметка или ремонт на кола. Заемите до заплата често се отпускат в същия ден, в който е подадено заявлението, което ги прави удобна опция за хора, които се нуждаят от пари в брой веднага. Тоест нямат време да чакат дълги банкови процедури.

Някои хора пък търсят заем до заплата, защото са в затруднено финансово положение и не могат да си позволят да чакат до следващата си заплата, за да платят нещо, от което се нуждаят. В тези случаи заемът до заплата може да осигури краткосрочно решение на финансов проблем.

Като цяло хората се нуждаят от заеми до заплата по различни причини. Някои ги използват, за да покрият неочаквани разходи, докато други ги използват, за да преодолеят дупка в бюджета си, докато пристигне следващата им заплата.

пари в ръка

През изминалата година в причините за кандидатстване откриваме именно гореизброените причини – от ежедневни разходи до спешно покриване на друг заем или закъсняла сметка. Ремонтите пък са предимно на коли и домашни ремонти, за покупки пък са били посочвани – автомобили и техника. Всичко това са все неща, които можем да очакваме.

Има ли нарастване на изтеглените бързи кредити?

Декември месец винаги е обвързан с равносметки и няма как да не стигнем до данните за изтеглени кредити. Според специалистите увеличение при бързите заеми наистина има. Причините се крият в затруднената икономическа обстановка и нивата на повишаващата се инфлация.

Няма как домакинства, които трудно се справят с покриването си на разходите в добри времена, да не изпитат по-голям недостиг на средства, когато времената са лоши. А високата инфлация обуславя лоши времена с поскъпване на всички стоки и услуги от потребителската кошница без значение дали става въпрос за хранителни продукти, нехранителни или пък услуги.

Според официалните данни, нарастването на изтеглените кредити е около 30%. Това е огромен процент, който трябва да ни говори 2 неща. На първо място е фактът, че хората наистина имат финансови затруднения. След това от този процент можем да заключим, че хората не се притесняват да потърсят кредит, когато изпаднат в затруднение. Дълго време кредитите бяха заклеймявани като нещо лошо. Днес обаче виждаме тенденция при повечето потребители на кредитни услуги, да повишават финансовата си култура и да вземат все по-добри решения свързани с личните финанси и разходите им. Естествено, когато от другата страна стоят кредитните фирми като добри партньори, това прави задачата много по-лесна и надеждна.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *