Премахнаха колосалните сметки за вода на жителите на Красно село

Жителите на Красно село в блок 200 получиха колосални сметки за вода за над 1000 лева. Всички те изпаднаха в паника, след като погледнаха своите фактури. Разбира се, става въпрос за грешка на “Софийска вода”, които още не са дали официално обяснение за инцидента. След направените проверки от компанията стана ясно, че сметките ще бъдат премахнати и столичани няма да плащат фалшивите дългове.

Според живущите в блока тлъстите сметки се дължат на грешка във водомера. Общата сума на получените фактури на един вход надвишава 75 000 лева, което показва, че става дума за гаф, а не за реално отчетено потребление. Един от потърпевшите е получил фактура на уникалната стойност от цели 3500 лева. Той обаче запази спокойствие и прие нещата с усмивка. Други пък изразиха гняв срещу сметките, като се усъмниха, че дори по-малките суми, които плащат не са реални.

Компетентната проверка не установи кражби, течове и изнасяне на вода за индустриални цели. Тепърва ще се търси конкретната причина, която ще бъде обявен в медийното пространство. Следва да бъдат изготвени нови и реални фактури, които ще посочат точния разход за вода. В момента не се знае на какъв принцип ще бъдат изготвени новите сметки, но очакваме “Софийска вода” да реши проблема.

На този етап жителите на Красно село нямат повод за притеснение, тъй като грешката е установена и на хората няма да се търсят подобни нереални суми. Блок 200 ще остане в историята с най-високите сметки за вода, които са били търсене от софиянци до този момент.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *