Центърът на София отново е под вода (Видео)

За ремонтите в София може да се говори много и никога няма да бъде достатъчно. Епичните реконструкции събудиха обществения творчески дух и се родиха непреходни мъдрости като “ремонт на ремонта” и “хубаво е, но не е готово”, а младата певица Мила Роберт дори възпя строителните дейности в централната част на столицата, които от години са се превърнали в обичайна гледка за жителите на града.

Факт е, че случващото дава поле за създаването на множество шеги, но всъщност ситуацията е изключително сериозна. Улиците на града са непроходими, а в момента, в който даден участък бива завършен, се оказва, че изпълнението не е качествено. Пресни примери са плочките на “Граф Игнатиев” например.

Днес стана ясно и какво е качеството на друга наскоро ремонтирана централна софийска улица, а именно “Солунска”. След проливния дъжд, който се изля този следобед, тя потъна във вода, напомняйки повече на Венеция, отколкото на София. Факт е обаче, че не сме в Италия и от нейната романтика няма и следа.

Ремонтът приключи в началото на тази година и ето, че шест месеца по-късно се вижда ясно резултатът от него. Припомняме ви, че още след края на реконструкцията от пресцентъра на столичния кмет Йорданка Фандъкова заявиха, че всички дейности по подмяна на старата и изграждане на нова подземна инфраструктура, обхващащи улиците “Граф Игнатиев”, “Солунска” и “Ангел Кънчев” са приключени. Те допълниха още, че това включва подмяна на ВиК от началото на XX век, подмяна на топлопроводи, изграждане на нови тръбни мрежи на ЧЕЗ и др., като специално подчертаха, че до този момент улиците не са били ремонтирани и няма “отново да бъдат разкопавани”.

Реалността обаче е друга и съвсем видима. Ако не сте били в централната част на София този следобед, тук ви споделяме как точно изглеждаше тя. Кадрите са публикувани от “Спаси София” и могат да бъдат видени във Facebook страницата на организацията.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *