Данъчните запечатаха хотела на Ветко Арабаджиев

Хотел “Маринела” в столицата, собственост на бизнесмена Ветко Арабаджиев, бе запечатан при акция на Националната агенция по приходите (НАП).

На този етап от НАП не посочват официални причини, довели до акцията на Агенцията. Става ясно, че хотел “Маринела” ще остане затворен за срок от една седмица. Няма да се нарушава престоя на гостите, които вече са настанени в него.

От управата на хотел “Маринела” излязоха със становище, според което тяхната работа продължава. От “Маринела” твърдят, че причините за санкцията е проверка, извършена в началото на този месец. При проверката е установено, че липсва свидетелство за регистрация на касови апарати. Според представителите на хотела, това се дължи на липсата на регистрация на друга компания, с която те работят. От “Маринела” посочват, че на 17 септември са внесли нужните документи по всички протоколи, които се изискват.

По програма, на 29 и 30 септември в хотел “Маринела” трябва да се проведе събитието “Световно образование”. На него ще присъстват повече от 80 гости от чужбина. Организаторите информират, че събитието ще се проведе по план, въпреки акцията на НАП.

Новините за акцията срещу хотел “Маринела” не будят изненада, имайки предвид, че банкови сметки и търговски дялове на семейство Арабаджиеви бяха запорирани от съда. Колкото и да изглежда странно, успешен бизнесмен като Ветко Арабаджиев не е регистрирал нито един недвижим имот или автомобил. По документи, с автомобил не разполага и неговата съпруга Маринела, която обаче все пак е вписала имоти на свое име. Над тях също е заложен запор.

Прокуратурата съобщава, че запорираните търговски дялове на Маринела Арабаджиева са в общо 5 търговски дружества и са на обща стойност от 165 хиляди лева. Тези на нейния съпруг Ветко са за 114 хил ди лева, разпределени в две фирми. Съдебни заповеди има издадени за повече от 12 банкови сметки на Ветко и Маринела Арабаджиеви в различни трезори. “Точната сума на запорираните средства ще бъде уточнена след представянето на официални данни от всички банкови институции”, се казва в съобщението на прокуратурата.

снимка: News.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *