София въведе безплатна синя и зелена зона

Кметът на София Йорданка Фандъкова разпореди въвеждането на безплатни синя и зелена зона за паркиране в столицата. Това ще важи в периода между 17 и 29 март, бе потвърдено лично от градоначалника.

Йорданка Фандъкова използва своята страница във “Фейсбук”, за да обяви нововъведението. Тя написа следното: “За да осигурим условия за по-голяма социална дистанция, като част от мерките за овладяване на разпространението на коронавируса, днес предложих и оперативният щаб на София прие следните решения: отменям временно почасово платено паркиране в синя и зелена зони. Мярката ще важи от 17 до 29 март, като в случай на голямо натоварване и липса на ред, ще направим допълнителни промени. Екипи на ЦГМ ще следят за натоварването”.

Стана ясно също така, че картите за градския транспорт за хора с увреждания, изтичащи до 29 март, ще бъдат подновени автоматично, без да се налага хората да посещават пунктове на Централна градска мобилност. Междувременно на метростанциите в София има въведени пунктове, които напомнят относно задължителното спазване на дистанция между хората. Спрямо натовареността, има планирани действия за реорганизация на различните линии на транспорта. Продължават с пълна сила и процесите за дезинфенкция на автобусите, тролеите и трамваите.

Йорданка Фандъкова апелира към софиянци да спазват стриктно препоръките в създалата се ситуация.

“Моля всички софиянци, да спазват ограниченията и препоръките на Националния щаб и министерство на здравеопазването. Да, промените се отразяват на живота ни, но имат за цел да го запазят. Благодаря на всички за усилията! Заедно ще се справим”, написа тя.

Заради пандемията от COVID-19, в последните няколко дни у нас има обявено извънредно положение. Кризисният щаб продължава битката с разпространението на коронавирус, като броят на заразените в България нараства с всеки следващ ден. Преди два дни началникът на кризисния щаб генерал-майор Мутафчийски направи въздействащо изявление пред българите, призовавайки да бъдат по-отговорни по отношение на спазването на представените мерки. Думите на ген.-майор Мутафчийски предизвикаха силен обществен отзвук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *