Ремонтите на ремонта в София продължават

Отдавна ремонтите на улица “Граф Игнатиев”, градинката на църквата “Св. Седмочисленици” и площадите “Гарибалди” и “Славейков” се превърнаха в пословични. Въпреки че по тях се работи вече прекалено дълго време, дейността все още продължава и от Столична община съобщават, че към момента се отстраняват недобре извършени работи. Или както столичани наричат всичко това: ремонт на ремонта.

Даниел Евлогиев, директор на дирекция “Транспортна инфраструктура”, цитиран от пресцентъра на общината, съобщава, че днес, 28 май, представители на възложителя, надзора, проектанта и строителя ще направят проверка за отстраняването на забележките, описани в акт 15, подписан на 21 май. Ако съответните недобре извършени дейности не са отстранени, ще бъде наложена санкция за качество.

Йорданка Фандъкова настоява допълнително да се монтират дървени скари за сядане на всички каменни пейки, намиращи се на площад “Славейков”. Емблематичната бронзова пейка с Пенчо и Петко Славейкови ще бъде върната на мястото ѝ, след като реставрацията бъде приключена.

Възстановен е и фонтанът, който се очаква да бъде пуснат след като главния архитект на Столична община го въведе в експлоатация. Към момента се чака решение за проектанта за чешмата и кафе-павилионите, които ще бъдат сложени в градинката на “Св. Седмочисленици”.

Припомняме ви, че в началото на м. април от разширения експертен съвет по устройството бе възложена смяна на ограничителите на трамвайното трасе. Даниел Евлогиев уточнява, че демонтажът на гранитните ограничители и монтажът на чугунените боларди ще бъде извършен безплатно от изпълнителя.

От днес в София започва още един ремонт: на бул. “Президент Линкълн” в кв. “Овча Купел”. До 28 юни ще бъде затворен участъкът от ул. “Карел Трънка” до ул. “Д-р П. Димков”. Ремонтът ще обхване 3,24 км и ще включва подмяна на асфалтовата настилка на пътните платна, изграждането на тротоари, подмяна на пордюрите и обновяване на уличното осветление.

Ще бъдат подменени и антипаркинг колчетата по дължините на двата тротоара, а те самите ще бъдат приспособени в помощ на незрящите. На трите регулирани кръстовища ще бъдат поставени нови светофарни уредби.

Проектът е на стойност 4,8 милиона лева, а срокът за изпълнение по договор: 168 дни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *