Детският лагер, който се откроява

Лятото е време за забавления, но може да се използва и за усвояване на нови знания и умения. Как да направите така, че детето ви да прекарва максимално много време в здравословни занимания на открито и едновременно да иска да учи? Вече сте се убедили, че в градски условия това не е възможно. Пък и на кого му се учи през ваканцията. Всъщност, мисията е възможна, ако се възползвате от възможностите, които дава международният детски езиков лагер Лъки Кидс в Банско.

С какво се отличава езиковият лагер Лъки Кидс?

Детският лагер в планината предлага изключително съчетание –изучаване на английски език по най-съвременни методи и здравословни занимания сред природата. В него могат да се запишат всички деца на възраст от 5 до 15 години, независимо на какво ниво владеят езика.
Малките лагерници се настаняват в луксозната петзвездна обстановка на апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс при условия на пълен пансион. Базата за обучение, спорт и други занимания е модерна и отлично поддържана. Петкратното хранене в уютния ресторант Ле Бистро е по специално изготвено здравословно меню, а хигиената в целия комплекс е на изключително високо ниво.

Програмата за обучение в езиковия лагер е разработена така, че да провокира интереса на децата и да не се чувстват като в традиционна класна стая. При уроците по английски се залага на аудио-визуалните възприятия, които са в основата на много съвременни методики за изучаване на езици при децата като Слънчева педагогика, сугестопедия, Монтесори и други.

За по-добро възприемане на английския език и други нови знания програмата е основана на принципа на проектното обучение. Този иновативен подход се прилага успешно в образователните програми на водещите училища с обучение по чужди езици на деца. Участниците разработват проекти по определени теми и така едновременно с ученето на чуждия език усвояват познания и в много други области.
Всяка смяна на езиковия лагер има основна тема, а всяко ниво по английски разработва определена подтема. Например по глобалната тема Мултинационалности се работи по подтеми като Теории за произход на расите, Какви езици говори светът, Най-добрите традиции в ЕС, Пресъздаване на стари национални облекла и други. Сред основните теми са още Игри, Седемте чудеса на света, Космически забивки.

При този образователен подход децата се научават да правят презентации и да работят в екип. Като фон по време на учебните занятия звучи класическа музика, която спомага за по-лесно възприемане на нова информация.

В програмата на детски езиков лагер ЛъкиКидс е предвидено и интерактивно обучение под формата на разнообразни игри и други занимания. Всички групи, без начинаещата, работят на компютри и ползват интерактивна дъска.

За децата от начинаещата група основна цел е езиковият курс да им помогне да се научат да боравят с английския така, че да участват пълноценно в живота в лагера. Най-често използваните методики са Play and Talk with Echo и Jolly Phonics.
Всички преподаватели в лагера са с роден език английски. Всеки от тях се стреми да направи образователните блокове забавни и интересни, за да провокира децата сами да търсят нови знания не само по английски език. Лагерниците научават също кои са добродетелите и биват поощрявани да ги следват в своето ежедневие.

Здравословни спортни занимания и игри сред природата

Веднъж седмично лагерниците изнасят уроците сред природата. Те прекарват целия ден на чист въздух в Родопите, като обучението се провежда на дървени маси или на направо на одеало на поляната. След учебните занимания палавниците могат да се отдадат на воля на игри и забавления.

Децата се научават да изработват красиви неща от рециклирани или природни материали. Най-голямо въодушевление предизвиква възможността за конна езда.

Хотелът, в който са настанени лагерниците, разполага с модерен СПА център. В био басейните водата се пречиства по безхлорна технология. Плуването и водните забавления са сред любимите моменти за всички лагерници. Особено полезни за здравето на децата са приключенските душове и престоя в солна стая, изградена от 100% хималайска сол.

В лагера малчуганите могат да играят футбол или федербал, да карат колело, да пускат хвърчила или да се занимават с йога. Могат да развиват талантите си като пеят, танцуват или рисуват. Редовно се правят преходи и пикници под открито небе в планината. Полезни умения могат да се усвоят на курс по готварство, където след кулинарните занимания всички с удоволствие дегустират храната.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *