Емил Кошлуков бе избран за нов генерален директор на БНТ

Бившият депутат Емил Кошлуков бе официално избран за нов генерален директор на Българската национална телевизия. Кошлуков, който в момента изпълнява временно длъжността, заради освобождаването на Константин Каменаров, спечели гласуването на членовете на СЕМ. Трима от тях гласуваха именно за него, докато други двама дадоха гласа си на дългогодишния спортен журналист Сашо Йовков.

Така Кошлуков ще бъде начело на БНТ в следващите три години. За него гласуваха Бетина Жотева, Розита Еленова и София Владимирова. Същевременно глас за Сашо Йовков дадоха Иво Атанасов и Ивелина Димитрова.

Така Емил Кошлуков успя да оглави националната телевизия от втория път. Той бе кандидат за поста и преди две години, но тогава бе избран Константин Каменаров. Той пък трябваше да напусне поста, след като бе осъден за шофиране под влияние на алкохол. След като бе избран за поста, Каменаров назначи Кошлуков за програмен директор на телевизията.

Сред кандидатите за нов генерален директор на БНТ бе и популярният журналист Сашо Диков, който също представи своята концепция пред членовете на СЕМ. Диков обаче не получи нито един глас и не успя да се пребори за поста.

Конкурсът за нов генерален директор на БНТ идва в момент, в който телевизията се намира във финансов колапс. Отчетът за нейното състояние показва, че в момента дълговете на БНТ достигат сумата от 44 милиона лева. До края на годината тази сума може да достигне 50 милиона. Всеки един от кандидатите за нов шеф на телевизията предложи концепция, според която БНТ може да бъде извадена от това си състояние.

Емил Кошлуков е роден през 1965 в гр. Пазарджик. Завършва английската гимназия в Пловдив, а по време на казармата си е осъден да лежи в затвора заради предизвикване на бунт. След като е освободен, записва да следва английска филология в Софийския университет. Учи и политология в Калифорнийския университет. Депутат е от квотата на НДСВ, а след това основава и партия “Новото време”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *