По традиция: ГЕРБ се регистрираха първи в ЦИК

Както винаги, управляващите от ГЕРБ внесоха първи своята регистрация в Централната избирателна комисия за предстоящите избори за европейски парламент.

Зам.-председателят на партията Цветан Цветанов предвождаше процедурата. Той заяви, че вече го намира за традиция именно партията на Бойко Борисов да се регистрира първа за избори.

Стана ясно, че само за ден и половина ГЕРБ са събрали 47 500 подписа за регистрация при нужни такива от 2 500. Съвсем скоро се очаква проверка на внесените подписи, но Цветанов не очаква да има проблеми в това отношение.

Цветан Цветанов сподели пред журналистите, че очаква война с компромати от страна на опозицията и най-вече БСП. Той обаче смята, че този начин на водене на политика работи най-вече срещу хората, които правят избори по такъв начин.

Зам.-председателят на ГЕРБ е на мнение, че кандидатите на управляващите за евродепутати са най-подготвени и най-знаещи. Той се надява партията да изпрати максимален брой депутати в Европарламента, за да бъде чут гласът на България и да бъде подкрепена политиката на Европейската народна партия, където ГЕРБ членува.

Относно развихрилия се скандал с имотни сделки във властта, Цветан Цветанов отказа коментар. Той сподели мнение, че в българската политика трябва да има повече позитивизъм и по-малко негативни нотки. Според него трябва да се опитваме да избягваме конфронтацията в политиката.

Междувременно лидерът на партия “Воля” Веселин Марешки заяви, че очаква неговата формация да вкара поне двама депутати в следващия европарламент. “Воля” също внесоха своите подписи в ЦИК.

Веселин Марешки заяви, че все още не знае дали ще бъде сред хората, които евентуално ще бъдат избрани за евродепутати от “Воля”. Той обаче се закани, че ако влезе в европарламента, ще се погрижи да не остане нито едно празно място в Народното събрание.

Според Веселин Марешки, много е важно България да изпрати в парламента истински родолюбци, а не “безродници”, както самият той ги нарече, макар и отказвайки да назовава имена.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *