СДС ще запази коалицията с ГЕРБ и за местните избори

Коалицията между ГЕРБ и СДС най-вероятно ще остане в сила и за предстоящите местни избори. Това потвърди председателят на СДС Румен Христов, който даде пресконференция, отнасяща се за бъдещите планове на партията.

Както е известно, ГЕРБ и СДС се явиха заедно на вече отминалите европейски избори. В резултат на това, десницата успя да вкара един депутат в европарламента – Александър Йорданов. Румен Христов от своя страна посочи, че съвместната работа между двете партии би следвало да продължи и за следващите избори у нас.

“Имаме потенциал да възродим СДС и се надяваме той да бъде реализиран на предстоящите местни избори.” На повечето места най-вероятно ще бъдем с ГЕРБ на местните избори, защото това го искат и нашите структури, и структурите на ГЕРБ”, сподели Христов пред журналистите.

Той заяви, че все още няма окончателна договорка по този въпрос. По негови думи, двете партии са водили “бегли разговори”. Той обаче допълни, че “когато един съюз работи добре, той би могъл да се развива.”

Говорейки за евроизборите, Христов ги определи като “много трудни”. За съжаление, той така и не успял да чуе дебат, отнасящ се за самия Европейски съюз. Макар и изборите да били европейски, темите на разговор били изцяло вътрешнополитически. Според него БСП са стартирали добре своята кампания, но активното навлизане на премиера Бойко Борисов в кампанията е обърнало играта в полза на ГЕРБ.

Румен Христов говори и за бъдещата работа на евродепутата от СДС Александър Йорданов в европарламента. Като цели за работа, той посочи повече интеграция, по-обединена Европа, членството на България в Шенген и по-високи доходи. Той сподели задоволство, че резултатите от изборите са успели да секнат похода на БСП към властта.

Самият Александър Йорданов обеща, че България ще има добра група в ЕНП и всичките ни депутати в нея ще работят качествено и ползотворно. Той поздрави Радан Кънев от Демократична България за успеха на изборите, въпреки дразгите между Кънев и СДС.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *