Изисква ли се собствена вноска при паричен заем?

Собственият принос е проклятието на много кредитополучатели. В края на краищата посягате към заем, когато нямате собствени средства за постигане на конкретна цел. И така, откъде да вземем сумата, която банката изисква? Трябва да се разбере обаче и другата страна. Когато отпуска заем, особено за високи суми, банката трябва да се защити адекватно и да бъде сигурна, че можете да се справите с изплащането. Винаги ли трябва да сте подготвени да спестите, когато теглите заем? Изисква ли се собствена вноска и за паричен заем? Или може би е ограничено само до ипотека?

Какво е собствен принос?

Ако искате да кандидатствате за ипотека, вече трябва да имате някои спестявания. Откъде идва това изискване? Банките изискват кредитополучателите да заплащат своя собствена вноска.

Какво е собствен принос? Собствената вноска е капиталът, който трябва да имате, за да можете изобщо да кандидатствате за ипотека. Банката е тази, която определя точната сума, която трябва да имате. Това е процентно изчисление.

В миналото банките отпускаха заеми без собствена вноска и дори за сума, по-висока от стойността на недвижимия имот като обезпечение. Понастоящем се изискват минимум 10% от вноската, при условие че са осигурени допълнителни 10%. Като стандарт трябва да носим 20% от стойността на имота в брой.

Какво представлява собствена вноска с паричен заем?

И как изглежда въпросът за собствения принос с паричен заем? Трябва ли също да се подготвите, за да спестите голяма сума в този случай? Можете да дишате. Банките не изискват собствена вноска за парични заеми. Защо? Обикновено това са задължения за по-малки суми и по-кратък срок на кредита. Периодът на заем, за който можете да вземете заем в брой, обикновено е до 10 години.

Освен това лихвеният процент по заемите в брой е много по-висок, отколкото при ипотечните заеми. Чудите ли се как да намерите най-добрия заем в брой? За тази цел си струва да използвате кредитен калкулатор, който ще ви позволи бързо и лесно да сравните размера на вноската по кредита в различни банки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *