Как да направим банята удобна и уютна

За да бъде здравословно и уютно в банята, ще трябва да се погрижите за някои аспекти по време на фазата на проектиране: материали, изолация, вентилация, отопление и др.

Възползвайте се от естествената светлина

Във всички стаи приносът на естествената светлина е от съществено значение, за да направи пространството приятно.

Изберете стъкло, независимо дали за вратата на душа или за създаването на преградна стена, защото този материал позволява преминаването на светлина.

Заложете и на огледала. Те усилват приноса на светлина, когато са поставени разумно, като същевременно осигуряват декоративно докосване. Добавете красиви и модерни аксесоари за баня, с които да разнообразите пространството.

Внесете топлина и благополучие в банята

Комфорта в банята започва преди всичко с приятната температура, за която разбира се изисква добра изолация. Но през студа и зимата това не е достатъчно. Поставянето на подходяща отоплителна система е от съществено значение за осигуряване на топлина и мекота.

Помислете за поставяне на загряваща лира, на която можете да поставите кърпите си. Тя позволява както стаята, така и кърпите да бъдат отоплявани. Приятно излизане от душа! За да контролирате сметката си за енергия и да се наслаждавате на топла стая сутрин, свържете вашата подгряваща лира към програмируем термостат.

Също така създайте уютна зона за баня и душ. Оборудването на ваната с красив кран, а душът с термостатична колона елиминира необходимостта да смесвате сами топла и студена вода. С този тип оборудване можете директно да изберете желаната температура и да регулирате водния поток. Освен това всички модели са оборудвани с устройство против изгаряне, идеално за деца.

Адаптирано осветление, разнообразно съхранение за ежедневните ви продукти и аксесоари, интегриране на система за дифузия на звука са всички функции, които също ще помогнат да направите вашата баня приветлива.

Концепцията за комфорт и уединение в банята е валидна за себе си, но също така и за останалите обитатели на жилището и съседите. Често в съседство със спалните, банята е източник на шумово замърсяване по време на душ, при изсушаване на косата и т.н. Тези неприятности трябва да се третират с особено внимание при двойки с разпределени графици, ако човек трябва да се мие преди другия, или в семейства, където възрастните се подготвят преди деца. За да изолирате акустично тази стая и да запазите поверителността на всички, помислете дали да не използвате звукоизолационните решения, разработени за стени, подове и тавани: те ще намалят предаването на въздушен шум.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *