Продажба на старата кола чрез компания. Какво трябва да направим?

Бързата продажба на старата и ненужна кола е лесно за едни, но и трудно за други. Има ужасно много коли, които се продават по автокъщите или пък в интернет и това до голяма степен усложнява бързата продажба на вашата кола. Има много фактори, които могат да помогнат или да ви попречат да продадете колата си и в тази статия ще стане на въпрос за тях.

Как точно функционират компаниите за изкупуване на автомобили?

Този тип компании изкупуват всякакви автомобили стига те да отговарят на зададените критерии и изисквания. Такива могат да са годината на производство, пробега, техническото състояние, наличните документи и други. Вие може да разберете дали колата ви става за продажбата, след като се обадите до компанията и си уговорите час за оглед на колата ви.

След направеният оглед ще чуете мнението на специалистите по отношение на всичко, свързано с автомобила и ще получите цената, която те са преценили за добра. Ако приемете предложената ви цена, то вие ще може да получите парите си в рамките на деня или до няколко работни дни.

Как може да си подпомогнете с бързата продажба на колата чрез компания?

Начините, чрез които може да си “извоювате” по-висока цена за автомобила са изключително много и няма да ни стигне време да ги обсъдим в статията. Затова ще стане на въпрос за няколко, които са по-основни и лесни за изпълнение.

Ще започнем с документалната част, която доста продаващи автомобила си я подценяват, но правят голяма грешка. При покупко-продажба на кола е изключително важно да са налице всички документи, нужни за прехвърлянето, регистрирането и движението на колата по българските пътища. Ако някой документ липсва, то това означава, че продажбата може и да не се случи или ако се случи, то цената да бъде много по-ниска от очакваната.

Другото нещо, което може да направите преди да се обадите на компанията за изкупуване на коли е да отстраните видимите забележки по интериора и екстериора на колата. Това обаче трябва да е добре предвиден “ход”, за да не се окаже след това, че вложеното от вас в колата няма да може да се върне обратно под формата на добра и справедлива цена.

Добре е да се отстранят видимите драскотини и вдлъбнатини по автомобила, защото те се забелязват най-лесно и са първото нещо, което ще се види при огледа. След това може да се заемете с интериора, където може да изчистите всичко, да “съживите” малко салона на колата, като го изперете и ароматизирате. Също така може да вземете всички свои вещи от колата, за да може при евентуален оглед те да не се набиват на очи и да отместват вниманието от същинската част.

На последно място, но не и по значение поставяме направата на компютърна автодиагностика преди продажбата. Това е услуга, която има за цел да установи моментното състояние на автомобила и да се разбере дали има някакви натрупани грешки, които биха довели до повреди. След този тип диагностика ще потвърдите пред правещите огледа дали има нещо нередно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *