Левски ще използва IT специалисти, за да подобри трансферите си

Футболният клуб Левски предприема рядко срещан за България ход, за да подобри своята трансферна политика. За да може да привлича по-качествени играчи в бъдеще, столичният клуб ще разчита на подкрепата на IT специалисти и специализиран софтуер. Това потвърди лично изпълнителният директор на “сините” Павел Колев.

Той направи не особено приятна равносметка, според която в последните 10 години на “Герена” са дошли около 200 футболисти, а само седем от тях са били продадени с трансферна сума. Колев сподели, че на това сериозно текучество на играчи трябва да бъде сложен край, а клубът следва да привлича по-качествени състезатели.

Изпълнителният директор на “сините” обясни, че въпросните IT специалисти ще имат задачата да анализират конкретни данни, които да помогнат за избора на по-добри играчи – както в спортен, така и в личен план. “Ще въведем по-научен подход”, обеща Колев. Днес той представи пред журналистите новия спортен директор на клуба. Това е бившият национал на България Ивайло Петков.

“В България все още разчитаме на принципа “Око да види, ръка да пипне”. Талант има много в целия свят, но освен таланта има много други критерии, които трябва да са налице”, заяви Павел Колев.

Изпълнителният директор на клуба заяви, че Левски вече се намира в значително по-добро финансово състояние. “Няма нищо общо с това, което беше през януари”, заяви той. Колев посочи, че откакто клубът е преминал в ръцете на бизнесмена Васил Божков, вече се забелязва редовно погасяване на натрупани задължения. В това число влизат дългове към посредници, НАП, строежа на сектор “А” и други.

Павел Колев заяви, че сред ръководителите на Левски вече се е зародило усещането, че клубът върви по правилен път. Той се надява през тази година “сините” да бъдат конкуренти за шампионската титла в България. “Левски е все по-подреден. Очакваме резултатите да дойдат”, сподели Колев.

“Надявам се Петър Хубчев да е правилният треньор за Левски”, заяви новият спортен директор Ивайло Петков.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *