ЦСКА ще разчита на специален софтуер, за да подобри резултатите си

Българският футболен гранд ЦСКА протяга ръце към технологиите. Софийският клуб ще разчита на софтуер, за да подобри своето представяне. “Армейците” обявиха партньорство с холандската компания Dotcomsport. Софтуерът ще помага както на мъжкия отбор, така и на юношеските формации на клуба.

Уебсайтът на ЦСКА съобщава, че занапред клубът ще използва “най-модерен софтуер и дигитални програми за развитие на футболистите и цялостното функциониране на различните структури”. Те посочват, че същият софтуер се използва от над 300 клуба в цял свят. “Червените” са първият български клуб, който решава да въведе софтуера.

По този начин работата на няколко различни звена в клуба ще бъдат синхронизирани. Става дума за треньорите, скаутите, лекарите и хората от спортно-техническия щаб. Всички данни, свързани с клуба, ще бъдат налични в единна платформа.

Софтуерът на Dotcomsport практически осигурява възможността за контролиране на целия процес във футболния клуб. Така, например, представянето на един футболист през годините може да бъде проследено със само няколко клика – от дете до играч на първия отбор. Взима се предвид както представянето му в мачове, така и на тренировките. За да представи възможностите на технологията, в София пристигна представителят на холандската компания Марк Вербийк. Той вече е провел обучителен курс с хора от щаба на “червените”.

ЦСКА е първият български клуб, използващ софтуера на холандската компания, но още през миналата година шампионът Лудогорец предприе такава стъпка. Тогава шампионите внедриха в системата си софтуера Director11, за да си помогне с менажирането на клуба и различните процеси в него.

Иначе битката за титлата в българската Първа лига продължава с пълна сила. Лудогорец все още е лидер в класирането с 64 точки, но авансът на “орлите” пред втория ЦСКА е само 3 точки. “Червените” играят по-добре под ръководството на новия си старши-треньор Любослав Пенев, възраждайки надеждите си за шампионската титла. В последния кръг на шампионата Лудогорец и ЦСКА се срещнаха в Разград, но двубоят завърши без победител – 0:0.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *