Мъжкият часовник и облеклото: Няколко модни правила, на които винаги може да се доверите

Ръчният часовник има не само функционална роля – като аксесоар той е допълнение към елегантното облекло

Перфектният часовник за него може да добави нотка елегантност към всяко облекло. Устройството на ръката има ролята да отмерва времето, но с функционалното му предимство съвсем не се изчерпва неговото присъствие.

Мъжките представители на часовниците варират от класически дизайн до модерен и спортен стил. Изборът се определя основно от индивидуалните предпочитания на собственика, както и от неговия начин на живот, стил и финансов статус.

Най-лесният ориентир е да подберете модела според обичайните цветове на дрехите. Ако сте привърженик на по-тъмните тонове и особено вечната класика на черното, винаги може да заложите на черна кожена каишка, която е изискана не само заради гамата, но и предвид материала на изработката.

Почерпете вдъхновение от дамската мода, която смело комбинира различните видове метали. Дните, в които непременно трябваше да съчетавате метала на часовника с бижутата, останаха в миналото. Разбира се, че силният пол също включва бижута във визията си, макар те да се семпли и по-често като гривна на ръката или верижка на врата. Днес е напълно приемливо да смесите металите. Златен часовник и сребърно колие, или обратното, според личните ви очаквания.

Пропорциите са важни за спазване. Мъжете имат по-масивни китки, което предполага, че могат да си позволят и по-груби модели часовници. Малките размери не са точно за вас, но пък ще изглеждат деликатни, ако все пак решите да се спрете на тях. Фокусът трябва да е в баланса – изберете часовник, който допълва размера на китката.

Спортен, ежедневен или елегантен стил? Обмислете какви са обичайните ви тоалети и съчетайте помощника си с тях. Спортните натури лесно могат да комбинират джаджите си с ежедневното облекло, но когато случаите изискват официален аутфит, тогава предпочитайте класически часовник, за да постигнете пълен синхрон в излъчването.

Не забравяйте впечатляващите детайли. Цветът, формата и дизайнът на циферблата могат да преобразят самия часовник, но и тоалета ви.

Белите тонове се вписват чудесно със светлите цветове на облеклото, а за лятото това е абсолютен хит. С нещо по-ярко като гама ще съумеете да внесете забавна и закачлива нотка във визията си, а няма нищо по-хубаво от това: да започнете с настроение и самочувствие новия ден.

Колекцията ви от часовници може да включва различен тип аксесоари, за да сте в крак с модата и адекватни на актуалните поводи. Останалото е във вашите ръце: изглеждайте добре и се чувствайте уверени!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *