Прокуратурата нахлу в офисите на Васил Божков

Представители на прокуратурата влязоха днес в офисите на бизнесмена Васил Божков на ул. “Московска”, където са разположени офисите на компанията му “Нове холдинг”. Днес там имаше засилено полицейско присъствие.

Същевременно прокуратурата влезе и в Комисията по хазарта. Българското национално радио съобщи, че оттам е изведен настоящият шеф на комисията Александър Георгиев, както и началникът на комисията по контрол Тони Николов. Както е известно, в последните дни се заговори за сериозни нарушения в сферата на хазарта, свързани с евентуални данъчни престъпления. Малко или много, днешната акция на прокуратурата е далеч от изненадваща. Самият Тони Николов е коментирал, че “не се чувства виновен за каквото и да е”.

У нас доста се заговори за хазарт и покрай готвения от Валери Симеонов закон, който следва да забрани провеждането на хазартни дейности от частни фирми. Това е тясно свързано с Васил Божков, който предлага именно подобни услуги. Самият Божков заяви, че според него това е отнемане на частен бизнес от страна на държавата, което противоречи на действащата у нас конституция. От страна на държавата пък полетяха обвинения към Божков, че той е укрил данъци в големи размери от хазартната си дейност.

По-късно се появи информация, че Васил Божков е издирван и е напуснал страната, но самият той категорично отрече това, давайки кратко изявление пред агенция БГНЕС. Там Божков заяви, че е изцяло на разположение на властите, ако те го търсят.

Драмата около бизнеса на Васил Божков доведе до вълнения и сред феновете на Левски. Бизнесменът е настоящият собственик на “сините”, а представители на феновете дори се срещнаха с премиера Бойко Борисов.

Министър на финансите Владислав Горанов пък нареди проверка, която следва да установи, дали бизнесите на Васил Божков действително са извършили финансови нарушения спрямо държавата. Сигналът за това е подаден от други хора, свързани с хазарта – братята Цветомир и Боян Найденови, които са собственик на компанията “Ефбет”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *