Звездата на саксофона Премик Ръсел Табс пристига у нас

Страхотно музикално изживяване очаква жителите на София и Пловдив. У нас пристига световноизвестният саксофонист Премик Ръсел Табс, свирил по време на кариерата си със световни звезди като Уитни Хюстън, Карлос Сантана и Лейди Гага. Той е включен в енциклопедичното издание “История на 40-те най-велики солови изпълнения на саксофон”.

Премик Ръсел Табс ще свири безплатно в София и Пловдив като част от концертите на The Sahadeva Ensemble. Повече от 40 джаз и класически музиканти ще изпълняват музиката на великия Шри Чинмой, а България е част от световното им турне. Лидер на The Sahadeva Ensemble е британският пианист Сахадева Торпи, а в ансамбъла участват музиканти от Австрия, Великобритания, Русия, САЩ, Канада, Нова Зеландия и други. Освен музиката на индийския композитор Шри Чинмой, гостите на спектаклите ще могат да чуят и безценни късове от неговата поезия.

Премик Ръсел Табс е име, което не се нуждае от специално представяне. Той е работил с някои от най-големите звезди на световната музика, а към вече споменатите можем да добавим още сър Елтън Джон и Брус Спрингстийн. През 2008 година той е поканен да участва в благотворителния концерт на Стинг в Карнеги Хол, посветен на опазването на девствените гори. Бил е и на турне с руската звезда Борис Гребеншчиков.

Сред върховете в кариерата на Премик е работата му с покойната звезда на соул и арендби музиката Уитни Хюстън. С американката той работи по парчето “How Will I Know”, което е част от албума й Whitney Houston. Работят заедно и по песента “Love Is a Contact Sport”, част от албума Whitney.

Участията на The Sahadeva Ensemble в София и Пловдив ще се състоят съответно на 16 и 17 ноември. В столицата те ще свирят в Централния военен клуб, докато участието им в Града под тепетата ще се проведе в зрителната зала на Дом на културата “Борис Христов”. Входът на двата концерта ще бъде свободен.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *