Топ съвети за лесна продажба на старата кола

Да продадете автомобила си в днешно време може да се окаже доста трудна задача, тъй като пазара за коли е твърде претрупан. Когато решите да продадете колата си е хубаво да знаете, че има още хиляди като вас, които искат същото. Днешната статия ще бъде насочена към лесната и бърза продажба на кола, към която всеки се стреми.

Кой е най-лесният и бърз начин за продажбата на автомобил?

Според нас най-бързият начин за продажбата на кола е чрез компания за изкупуване на автомобили. Всичко става с едно обаждане до компанията откъдето ще ви бъде обърнато цялото внимание на света. Ще бъде направен оглед на вашата кола, след който ще ви се предложи цена и при съгласие с нея от ваша страна ще се задейства процедурата по продажбата.

Почистете и поправете колата си

Чистотата винаги хваща окото на хората, които я ценят пък дори и на тези, които не се стремят толкова към нея. Първото нещо, което ще види купувача във вашата кола е чистотата и външния вид. Вие може да се погрижите за това и да почистите старателно както вътре, така и отвън.

Няма да се гледа обаче само чистотата. Важно е и колата да бъде в добро техническо състояние, за да може да се шофира по-дълго време. Нашият съвет е да отидете в сервиз и да поправите малките неща по колата. Не хвърляйте много пари за ремонти, тъй като няма да получите някаква голяма възвращаемост на средствата ви.

Направете качествени снимки

Качествените снимки до голяма степен ще подпомогнат за бързата продажба. Те са важни, за да могат хора да видят как реално изглежда колата преди да са дошли за огледа. Днешните телефони имат добри камери, които правят качествени снимки и може да се видят всички детайли. Не подценявайте фактора снимки, тъй като може да си изиграете лоша шега.

Добрата реклама продава по-лесно

Добрата реклама е съставена от 3 фактора, които са хубави снимки, точното място на публикуване и начина, по който ще бъде представен продукта (колата). За снимките вече казахме и е време за другите 2 фактора. Ако сега решите да продавате колата си е най-добре да публикувате обява в интернет пространството. Там всичко се продава лесно и бързо, защото достига до много потребители. Обявата трябва да бъде подплатена с описание за автомобила, което да загатне за нейното състояние.

Бъдете честни с потенциалните купувачи

Честността започва с писането на описанието към обявата за продажбата. Не е редно да се пишат неща за автомобила и неговото състояние, които не са верни и лесно могат да се проверят при евентуален оглед и тест драйв. Дайте възможност на купувачите да отидат в сервиз и там да направят проверка на колата. Кажете си всичко, което има без скриване на проблеми и лъжи.

Бъдете гъвкави

Гъвкавостта се изразява в това да откликвате на обаждания, запитвания и да давате възможност на купувачите да идват за оглед на място, когато на тях им е удобно. По този начин вие няма да губите потенциални купувачи, а ще може на всеки да се даде шанс за оглед, въпроси и така важният тест драйв. Това може да ви коства доста време, но ще е за добра “кауза”.

Определете цената на колата спрямо нейното качество

Ето, че стигнахме и до момента с определянето на цената, която да поискате за колата си. Цената трябва изцяло да е съобразена с качеството на автомобила, а не с това колко нова е тя или колко много я обичате.

Сумата не трябва да бъде твърде висока, защото ще има момент на отблъскване и търсещите нова кола ще се насочат към друга кола с подобни характеристики. Също така не трябва да се поставя и твърде ниска цена, която освен, че ще озадачи купувачите, няма да бъде и добра оферта за вас. Преценете правилно ситуацията и при нужда потърсете помощ.

Завършете продажбата

Завършването на продажбата се изразява в прехвърлянето на собствеността на автомобила, плащането му и предаването на ключовете. Може всичко това да ви звучи твърде тържествено, но нещата са такива. Важното в края на всичко това е и двете страни на продажбата да бъдат доволни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *